Ratsasta hyvässä seurassa!

Hyvien jäsenetujen lisäksi ratsastusseuratoiminta tarjoaa sinulle monipuolisia harrastusmahdollisuuksia ja kivan yhteisön, johon kuulua. Ratsastusseuran jäsenenä saat tietoa ratsastuksesta ja hevosista. Samalla pääset vaikuttamaan lajin kehitykseen.

Suomen Ratsastajainliittoon kuulutaan ratsastusseurojen kautta. Suomen Ratsastajainliittoon kuuluu noin 500 ratsastusseuraa. Ratsastusseuroissa on jäseniä vajaat 50.000. Ratsastusseurat toimivat aktiivisesti paikallisen ratsastusurheilun edistämiseksi järjestämällä valmennusta, kilpailuja, koulutusta ja kerhotoimintaa huomioiden harrastajat sekä kilpailijat. Usein ratsastusseurat toimivat ratsastuskoulun tai -tallin yhteydessä.

LIITTYMISLOMAKE

Voit liittyä ratsastusseuraan täyttämällä jäsenyyshakemuksen alla olevan linkin kautta. Huomaathan, että jäsenyys on voimassa vasta kun seura on käsitellyt ja hyväksynyt sen, ja jäsenmaksu on maksettu eräpäivään mennessä. Mikäli et saa kuittausta seuralta n. viikon sisällä siitä, kun olet lähettänyt hakemuksen, kannattaa olla yhteydessä ko. seuran jäsensihteeriin. Yhteystiedot löytyvät liiton seurahakurista. ÄLÄ lähetä liittymislomaketta moneen kertaan, koska jokainen hakemus muodostaa uuden jäsenyysrivin rekisteriin.

https://liity.ratsastus.fi/

Ratsastusseuroihin kuuluvat saavat jäsenetuina mm. LähiTapiolan kattavan urheiluvakuutuksen, jäsenkortin ja Hippos-lehden. Hippos on Ratsastajainliiton julkaisema, seitsemän kertaa vuodessa ilmestyvä jäsenlehti. Ratsastajainliiton yhteistyökumppanit myöntävät SRL:n jäsenille myös kaupallisia etuja. Kilpaileminen ja hevostaito- ja ratsastusmerkkien suorittaminen edellyttää kuulumista johonkin ratsastusseuraan. Ratsastusseurat tarjoavat usein liiton tarjomien jäsenetujen lisäksi omia etuuksia, kuten alennuksia yhteistyötallin ratsastustunneista.

Seuraan kuulumisella on myös laajempi merkitys koko lajin kannalta, samalla rekisteröityy ratsastuksen harrastajaksi.

Ratsastusseuran jäseneksi liittyminen:

Ratsastusseurojen toiminta vaihtelee seuroittain. Liittyäksesi johonkin Suomen Ratsastajainliiton ratsastusseuroista ole yhteydessä haluamasi seuran yhteyshenkilöön tai täytä liittymislomake nettisivuillamme. Seurojen yhteystiedot löytyvät seurahakurista.

Tähtiseurat ovat suomalaisen urheilun laatuseuroja. Tähtiseurat ovat aktiivisia ja haluavat kehittää omaa toimintaansa. Tähtiseurat ovat lajiensa ja paikkakuntansa parhaita seuratoiminnan toteuttajia.

Kysy seuratoiminnasta tarkemmin tallilta tai hyödynnä SRL:n nettisivuilta löytyvää seurahakuria. Hakurilla voi etsiä sopivaa seuraa esimerkiksi paikkakunnan tai alueen perusteella.