Koulutus

Suomen Ratsastajainliitto ja sen alueet kouluttavat jäsenistöään ja muita lajista kiinnostuneita

  • toimihenkilöiksi kilpailu- ym. tehtäviin,
  • valmentajiksi,
  • ratsastuksen harrastus- ja nuorisotoimintaan,
  • erityisliikunnan ohjaukseen ja
  • järjestötoimintaan.

Koulutus- ja tapahtumakalenteri

Koulutus on suunnattu vapaaehtoistoimintaan, eikä anna ammatillista pätevyyttä. Suomen Ratsastajainliitto pitää yllä toimihenkilörekisteriä toimihenkilökoulutuksen hyväksytysti suorittaneista jäsenistään ja järjestää "lisenssikoulutusta" tietojen ajan tasalla pitämiseksi. Osa koulutuksista ei ole anna toimihenkilöoikeutta. Osalle kursseista on lähtötasovaatimus. Koulutukset esitellään tarkemmin koulutusjärjestelmässä.

Koulutusjärjestelmä

Lisenssiin johtava koulutus (pdf) (päivitetty 8.9.2021)
Valmentajakoulutus (pdf) (päivitetty 5/2020)
Seura- ja harrastetoiminnan koulutus (pdf) (päivitetty 9/2020)

Osallistuitko SRL:n, aluejaoston tai lajikomitean järjestämään koulutukseen?
Annathan palautetta, jotta voimme kehittää koulutuksiamme ja koulutusjärjestelmäämme entistä paremmin jäsenistöä palvelemaksi. TÄSTÄ PALAUTELOMAKKEELLE

Hevosalan ammatillisesta koulutuksesta vastaavat hevosalan oppilaitokset. Suomen Ratsastajainliitto tekee yhteistyötä hevosalan oppilaitosten kanssa. Koulutusjärjestelmän mukaisia kursseja ja koulutuksia saavat järjestää liitto, alueet, lajikomiteat, hevosalan oppilaitokset sekä ei toimihenkilöoikeuteen johtavia koulutuksia muu liiton hyväksymä järjestäjä (esim. seura tai jäsentalli erikseen sovittaessa). Kouluttajan on oltava SRL:n hyväksymä kouluttaja. Koulutuskutsun on oltava liiton koulutuskalenterissa vähintään kuukautta ennen tapahtumaa.

Ratsastajainliiton kalenterista löydät liiton toimihenkilökoulutusten ja valmennusten lisäksi myös muita hevosalan tapahtumia. 

Koulutus- ja tapahtumakalenteri

Lisätietoja:
IT-päällikkö
Tuula Tella
tuula.tella@ratsastus.fi
050 522 8622