Toimihenkilökoulutus

Toimihenkilöoikeudet voidaan myöntää henkilölle, joka

  • on SRL:n alaisen ratsastusseuran täysjäsen
  • on osallistunut ko. toimihenkilökoulutukseen, jonka kouluttajana on toiminut SRL:n hyväksymä kouluttaja ja saavuttanut mahdollisessa teoriakokeessa hyväksytyn arvosanan
  • on hyväksyttävästi suorittanut käytännön näytteen (koearvostelu, tuomarointi, ratamestarinäyte tms.)
  • omaa lajisäännöissä vaaditun suoritustason (=tulos kilpailuista, edellytys ei koske kaikkia toimihenkilöoikeuksia)
  • täyttää toimihenkilöille asetetun ikärajan (eri oikeudet/ erilaiset ikärajat)

Toimihenkilöoikeuksia hakee henkilö itse. Toimihenkilöoikeus hyväksytään SRL:n hallituksen kokouksessa, jonka jälkeen tieto kirjataan ko. henkilön tietoihin SRL:n käyttämään jäsenrekisteriin. Kun jäsen on läpikäynyt peruskoulutuksen tarvittavine näyttöineen/käytännön harjoitteluineen, hakenut toimihenkilöoikeutta liitosta (toimihenkilöoikeuksien hakulomake löytyy materiaaleista) ja hallituksen päätöksellä saanut sen, aktivoituu ensimmäinen kaksivuotiskausi automaattisesti. Ensimmäisen kaksivuotiskauden jälkeen toimihenkilö aktivoi oikeutensa toimia kilpailuissa osallistumalla lisenssikoulutukseen vähintään joka toinen vuosi. Lisenssikoulutuksen lajikohtaisen sisällön määrittelee SRL:n koulutusvaliokunta.

Lisätietoa toimihenkilökoulutusten vaatimuksista löydät lajikohtaisista säännöistä sekä koulutusjärjestelmästä.

SRL ja sen aluejaostot järjestävät säännöllisesti erilaista toimihenkilökoulutusta kilpailunjärjestäjien tarpeisiin. Koulutukset julkaistaan liiton tapahtumakalenterissa.
 

Toimihenkilölisenssien voimassaolo

  • Toimihenkilölisenssit aktivoidaan osallistumalla lisenssikoulutukseen tai erityistapauksissa koulutusvaliokunnan aktivointipäätöksellä (esim. kouluttajat).
  • Koulutukseen osallistuneen toimihenkilöoikeus on voimassa kaksi vuotta maaliskuun loppuun asti. Esim. vuonna 2024 koulutukseen osallistuneella on toimihenkilöoikeus voimassa 31.3.2026 asti.
  • Pystyäkseen ylläpitämään toimihenkilöoikeuttaan jäsenen tulee käydä ko. oikeuden lajin lisenssikoulutuksissa vähintään joka toinen vuosi. Stewardien oikeudet eivät päivity ko. lajin omassa koulutuksessa, jos koulutukseen ei sisälly stewardiosuutta.

Toimihenkilöoikeuksien päivittyminen lisenssikoulutuksissa (pdf)

Oikeutensa aktivoineet toimihenkilöt