Ukrainan hevostilanne - UEF Helping Hands -avustusprojekti

Useampi pitkän linjan hevosihminen ja Ratsastajainliitto ovat yhdistäneet voimansa UEF Helping Hands -projektiksi ja keränneet puoliperävaunullisen avustustavaraa, noin 25 lavallista. Hevosrehuista on tällä hetkellä suuri tarve Ukrainassa, jossa on sodan keskellä jopa 200 000 hevosta. Rehut toimitetaan Ukrainan Ratsastajainliiton, UEF, ja Kansainvälisen Ratsastajainliiton, FEI, perustamalle hyväntekeväisyyssäätiölle, Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation, joka avustaa ukrainalaisia hevosen omistajia, talleja, seuroja ja ratsastajia.

Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation on perustanut sivuston Helpukrainehorses.eu, jonka kautta voi tarjota apuaan ja hakea sitä. Apua voi tarjota monessa muodossa, kuten hevosten kuljetusapu Ukrainan rajalta, majoittamalla hevosia, lahjoittamalla tarvikkeita. Rahalliset lahjoitukset ovat mahdollisia pian.

Järjestö hakee pitkäaikaisia kumppanuuksia kansallisten ratsastajainliittojen, yhdistysten, seurojen sekä eläinsuojelujärjestöjen kanssa. Tällainen yhteistyö on nyt perustettu Suomen Ratsastajainliiton kanssa, ja toimintaa koordinoi virallisesti Suomessa Pekka Larsen. Hän on panostaa tällä hetkellä kaiken aikansa rehunhankintaan ja yhteistyökumppaneiden keräämiseen. Ja töitä riittää, sillä ihmisillä ja yrityksillä on kova halu auttaa.

Ensimmäinen UEF Helping Hands avustusrekka lähti 14.3. Puolaan lähelle Ukrainan rajaa. Toisen rekan lähtöä suunnitellaan toukokuun ensimmäiselle viikolla.

 

UEF Helping Hands uutiset

Ukrainalaisten hevosten avuntarpeet ovat edelleen merkittäviä 11.11.2022

UEFCF on julkaissut uuden kuukausiraportin - avun tarve kasvussa viljelykauden epäonnistuessa 8.7.

UEFCF:n kolmen kuukauden raportti 8.6. 

Toinen avustusrekka ensi viikolla matkaan 20.5.

Toinen avustusrekka lähdössä Ukrainan rajalle 29.4.2022

Ukrainan hevoset tarvitsevat yhä apua - näin voit auttaa 14.4.2022

Päivitys Ukrainan tilanteesta – vahva tuki ukrainalaiselle hevosyhteisölle 31.3.2022

Ensimmäinen avustusrekallinen hevosrehua tänään kohti Ukrainaa 16.3.2022

10.3.2022 
Suomalaiset lahjoittaneet jo lähes 40 lavallista hevosrehua

Ukrainalaisten hevosten hyväntekeväisyysprojekti UEF Helping Hands on saanut lentävän lähdön. Vuorokaudessa hevosvarusteliikkeiden nettisivujen kautta avattu mahdollisuus lahjoittaa rehusäkkejä Ukrainan hevosille on tuottanut jo lähes kymmenen lavallista rehua! Suomalaiset hevosihmiset ovat ostaneet lahjoitettavia rehusäkkejä ja heinää jopa lavallisen kerrallaan.

Lahjoitetut rehut kootaan Lahteen ja Helsinkiin, mistä ne lastataan keskiviikkona laivalla Tallinnan ja Baltian maiden kautta Puolaan lähtevään puoliperävaunuun. Puolassa ne kuljetetaan varastoon lähelle Ukrainan rajaa, josta Ukrainan Ratsastajainliiton ja Kansainvälisen Ratsastajainliiton perustama säätiö kuljettaa rehua, kuiviketta ja muita varusteita apua pyytäneille talleille Ukrainaan. Maassa on arvioitu olevan jopa 200 000 hevosta sodan keskellä.

Kun mukaan lasketaan UEF Helping Handisin alkuviikolla saamat lahjoitukset, lähentelee avustuslavallisten määrä kohta neljääkymmentä. Näistä seitsemän lavallista on koiranruokaa, josta osa lähtee hevosrehun mukana talleille. Kaikki lavalliset eivät mahdu hevosrehukuljetukseen, ja ne annetaan koirajärjestölle eteenpäin kuljetettavaksi.

Suomen UEF-koordinaattorina toimiva Pekka Larsen osasi odottaa runsasta osallistumista avustusprojektiin, mutta on siitä huolimatta yllättynyt. Kaikki rehut eivät mahdu mukaan ensimmäisen kuljetukseen, ja jäävät Suomeen odottamaan seuraavaa. Niitä toimitetaan Puolaan sieltä tulevan tarpeen mukaan.

Larsen kertoo, että nyt on mahdollista myös lahjoittaa rahaa suoraan edellä mainitulle Ukrainain Equestrian Federation Charity Foundation -säätiölle, joka organisoi ja toimittaa apua.

Nyt voit lahjoittaa Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation -säätiölle myös rahaa.
Tee lahjoitus näillä tiedoilla:
Vastaanottaja: Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation
Vastaanottajan IBAN: BE64103078675152
Vastaanottajapankin maa: Belgium
Vastaanottajapankin BIC: NICABEBB
Vastaanottajan pankki: Crelan Bank

Säätiö tiedottaa jatkuvasti etenemisestä, käynnistetyistä toimista ja varojen käytöstä.
Seuraa:
Uutisia
Facebookia
Twitteriä

UEF Helping Hands -avustusprojekti vie hevosrehua Ukrainaan 9.3.2022


Kaikilla mahdollisuus lahjoittaa

Ukrainalaisia hevosia on vaikeaa tai jopa mahdotonta kuljettaa rajan yli turvaan. Niitä pyritään avustusten avulla ruokkimaan ja saamaan suojaan Ukrainassa sekä evakuoimalla naapurimaihin. Rajan ylitys on aikaavievää ja kallista. Hevosilta vaaditaan papereiden lisäksi verikokeita tai kolmen viikon karanteenia. 

Hevosrehukuljetuksia tulee olemaan enemmänkin kuin yksi, jos lahjoitettavaa rehua saadaan kerättyä lisää. UEF Helping Handsin kumppaneina on useita hevosvarusteliikkeitä. Niiden kautta kaikilla on mahdollisuus osallistua ukrainalaisten hevosten auttamiseen. Varusteliikkeiden nettisivuilta voi tilata rehua ja maksaa kahden euron kuljetusmaksun, ja saada oman lahjoituksensa mukaan UEF Helping Hands -rekkaan. Kuljetuksia lähtee Ukrainaan sieltä tulevan tarpeen mukaan, ja niitä koordinoi Larsen. 

 

Osallistu Ukrainan hevosten auttamiseen ostamalla rehua alla olevista verkkokaupoista

Suomen Ratsutarvike

Feedcon

Hipposport

EquusCare

Projektin tarkoituksena on auttaa Ukrainan hevosia rehutoimituksilla. Kaikki tuotto toimitetaan lyhentämättömänä Ukrainan hevosten hyväksi.
 

UEF Helping Hands -projektissa ovat mukana

Hankkija
ProHay
Pavorehut
Fantasy Nails Finland
Suomen Ratsutarvike
Hipposport
Feedcon
EquusCare 
Tallitukku

Suomen Ratsastajainliitto ry
Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation
Ukrainan Ratsastajainliitto UEF
Kansainvälinen Ratsastajainliitto FEI


Hevosalan yrittäjät ovat löytäneet muitakin tapoja auttaa Ukrainaa. Esteratsastajat ja valmentajat Kari Nevala ja Minna Niemelä ja Stable Nova järjestävät 20.3. valmennustilaisuuden, jonka tulot lahjoitetaan säätiölle. Lisätietoa: LINKKI.
 

Lisätietoa
UEF Helping Hands koordinaattori Pekka Larsen, p. 0500 631693
Aisa Aarnio-Wihuri, p. 040 0707286
Suomen Ratsastajainliitto ry, viestintäpäällikkö Kati Hurme, p. 040 620 3001
Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation, https://helpukrainehorses.eu/
 

Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation

Ukrainan Ratsastajainliiton hyväntekeväisyyssäätiö (rekisteröity Belgiaan) tukee FEI:n (International Equestrian Federation) avustuksella ukrainalaisia hevosomistajia, ratsastuskouluja, urheilijoita, hevosseuroja, talleja ja ammattilaisia. Annamme neuvontatukea ja muuta tarpeeseen perustuvaa apua paikan päällä, mukaan lukien tallivaihtoehtojen kartoittaminen ja hevosten siirtoapu, tavaratarjousten kerääminen ja logistiikan järjestäminen tavaran toimittamiseksi hevosihmisille ja heidän hevosilleen sekä Ukrainassa että/tai väliaikaisiin paikkoihin Euroopassa sijoitetuille hevosille.
Seuraamme tilannetta hevosten hyvinvoinnin suhteen ja teemme yhteistyötä FEI:n ja kansallisten ratsastajainliittojen kanssa.
Lupauksemme on, että mahdollisimman paljon varoja ohjataan suoraan ukrainalaisten ratsastajien ja heidän hevosten auttamiseen Ukrainassa.
Seuraa uutisiamme saadaksesi tietoa toiminnasta ja lahjoitusten käytöstä. Käytä chattiamme kysyäksesi apua, tarjotaksesi apua tai tiedustellaksesi edistymistämme.
Erikoistili ja vihjepuhelin avattiin tukemaan Ukrainan hevosyhteisöä, pelastamaan hevosia ja keräämään varoja Ukrainan puolustajille.
Lisätietoa:
helpukrainehorses.eu

Sivua päivitetty viimeksi 8.7.2022 klo 13.20.