15–25-vuotias, hae mukaan alueesi nuorisotiimiin!

30.10.2023

Kiinnostaisiko sinua toimia tiimissä, jossa kaikki ovat innostuneita hevosista? Haluaisitko arvokasta kokemusta vapaaehtoistoiminnasta? Onko sinulla ideoita, halua tehdä yhdessä ja intoa esimerkiksi somettamiseen?

Kuvassa alueiden nuorisotiimit ja Nuoret Päättäjät Tampereen Hevoset-messujen yhteistapaamisessa huhtikuussa 2023. Kuva: Anne-Mari Engman, SRL Pohjois-Suomen aluejaosto.

 

Sinä 15–25-vuotias hevosharrastaja, hae SRL:n alueelliseen nuorisotiimiin. Haku on nyt auki!

Suomen Ratsastajainliiton kaikilla kahdeksalla alueella on aluejaoston alaisuudessa toimiva nuorisotiimi. Nämä alueelliset nuorisotiimit koostuvat pääosin 15–25-vuotiaista nuorista ja nuorista aikuisista, jotka omalla panoksellaan, taidoillaan ja ennen kaikkea yhdessä tehden tuovat lasten ja nuorten ääniä kuuluviin Ratsastajainliiton Nuorten Päättäjien kanssa. Nuorisotiimissä saa arvokasta osaamista, oppii uusia taitoja ja saattaa päästä myös itselleen uusiin, kiinnostaviin paikkoihin ja tilanteisiin. Mitään erityistaitoja tai osaamista ei vaadita - riittää, että on aikaa ja halua toteuttaa, kehittää sekä vaikuttaa oman alueen lasten ja nuorten toimintaan. 

"Nuorisotiimissä parasta on yhdessä tekemisen ilo!"

"Nuorisotiimien kautta olen päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin ja ratsastuksen eri lajeihin"

"Nuorisotiimin toiminta on antanut minulle eväitä alkaneeseen työelämääni"

 

Haku alueellisiin nuorisotiimeihin kaudelle 2024-2025 on 30.10. – 19.11.2023. Sinä seuratoiminnassa jo mukana oleva nuori tai siihen haluava, hae mukaan tämän lomakkeen kautta 19.11.2023 mennessä. Nuorisotiimiin kuuluu noin 4–8- jäsentä, joista vuosittain noin puolet ovat erovuoroisia. Vuosittain haettavien jäsenten määrään vaikuttaa aluekohtaiset erot. Tänä vuonna Pohjoisen nuorisotiimissä ei ole erovuoroisia. Uudet nuorisotiimin jäsenet valitaan hakemusten perusteella ja toimikausi on lähtökohtaisesti kaksivuotinen. Lähetetty lomake ohjautuu automaattisesti valitsemasi alueen nuorisovastaavalle, joka on hakijoihin yhteydessä hakuajan päätyttyä. 

Nuorisotiimit kokoustavat noin kerran kuukaudessa, mutta suunnittelevat sekä toteuttavat toimintaa kokousten välissä pitkin vuotta. Aikaa ja intoa toiminnan toteuttamiseen, matkustusvalmiutta oman tiimin kokouksiin, sekä valtakunnallisiin tapaamisiin tulee olla. Matkakulut korvataan. 

Mikä on alueellinen nuorisotiimi?

Nuorisotiimit järjestävät muun muassa tapahtumia alueensa lapsille ja nuorille, innostavat ratsastusseuroja nuorisotoimintaan ja somettavat aktiivisesti. Jokainen tiimi suunnittelee vuosittaista toimintaansa aluekohtaisten toiveiden, tarpeiden, osaamisalueiden ja resurssien puitteissa – jokaisen alueen nuorisotiimin toiminta on siis omannäköistä. Tule tekemään siitä sellaista, joka juuri sinua innostaa!

Ota alueelliset nuorisotiimit seurantaan Instagramissa ja katso, mitä kaikkea he ovat saaneet aikaan. @esran_nuorisotiimi @lsr.nuorisotiimi @kaakkonuorisotiimi @hamenuorisotiimi @srlnuorisotiimipohjanmaa @srl_ks_heppanuoret @itisnuortentiimi @srl.pohjoisennuoret Lue lisää aluetoiminnasta täältä. 

Tervetuloa tekemään yhdessä!