CASE Ratsastusseurat ja vaikuttaminen: Keravan kaupunki ja Keravan Ratsastusseura ry

12.6.2023

 

KERRA:ssa pidetään yhtä. Kuva: Keravan ratsastusseuran kuvapankki

 

Ratsastus on alakouluikäisten tyttöjen toivotuin harrastus

Keravan kaupunki ja Keravan Ratsastusseura ry ovat tehneet pitkäjänteistä yhteistyötä jo usean vuoden ajan.

"Tasapuolisten liikuntamahdollisuuksien takaaminen sekä tytöille että pojille on erittäin tärkeää. Perinteisissä palloilulajeissa (jalkapallo, salibandy ja jääkiekko) enemmistö harrastajista on yhä poikia. Tytöt pitää saada myös liikkumaan, ja tukemalla perinteisten lajien lisäksi esimerkiksi juuri ratsastusta, olemme osaltamme auttamassa tätä”, kertoo Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu taustoista ratsastusseuran kanssa tehtävään yhteistyöhön.

Keravan Ratsastusseura on vuonna 1975 perustettu Suomen Ratsastajainliiton jäsenseura, joka toimii tiiviissä yhteistyössä Keravan Ratsastuskoulun kanssa. Seuran tavoitteena on edistää ratsastusurheilua, kohottaa jäsentensä ratsastustaitoa ja hevostietoutta, sekä laajentaa ratsastusurheilun harrastajien piiriä. Seura panostaakin aktiivisesti kilpailujen järjestämiseen erityisesti este- ja kenttäratsastuksessa. Nämä kilpailut järjestetään talkootyöllä, ja ilman ulkopuolista tukea niin kilpailutoiminta kuin esimerkiksi seuran järjestämä junioritoiminta olisi mahdotonta.

"Keravan ratsastusseuralle kaupungin tuki on erittäin arvokasta ja seurassa olemme erittäin tyytyväisiä kaupungin kanssa tehtävään yhteistyöhön”, kommentoi seuran puheenjohtaja Katariina Matveinen.

 

 

Ratsastusseurat ja vaikuttaminen -projekti 

SRL:n seuratoiminnan ohjausryhmän Ratsastusseurat ja vaikuttaminen -projektin ajatuksena on tukea, vaikuttaa, kertoa onnistuneista seurojen vaikuttamiseen kunta-kaupunkitasolla yhteistöistä. Tavoitteena on lisätä vaikuttamisen mahdollisuuksia.