Hämeen Ratsastajat ry 90-vuotta

23.11.2021

Hevosen malja! Kuvat Salla Varenti.

Hämeen Ratsastajat ry juhli 90-vuotisjuhliaan Aulangon hotellilla lauantaina 20.11.2021. Paikalla oli yli 100 seuran uutta ja vanhaa jäsentä sekä heidän puolisoitaan juhlistamassa Suomen neljänneksi vanhimman ratsastusseuran taivalta varuskuntavetoisesta yhdistyksestä aktiiviseksi ratsastusseuraksi. Samalla julkistettiin seuran vaiheista koottu historiikki – Hirnuntaa Aulangolta.

Juhlapuheen piti maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen, joka puheessaan totesi, että ”Ei ole aivan tavanomaista, että eri alojen asiantuntijat tekevät aktiivista yhteistyötä ratsastusseurassa yhteisten tavoitteiden eteen.” Seura vastaanotti tervehdykset myös mm. Suomen Ratsastajainliitolta sekä Hevosopistolta.

Seura on perustettu Tuusulassa 1931, mutta jo vuonna 1934 tykistörykmentti siirtyi Poltinaholle, jonne upseerien ja perheiden mukana muutti noin 200 hevosta. Kun armeijan hevoset vähenivät ja siviilien ratsastushalut kasvoivat, muuttivat hevoset vuonna 1955 Aulangolle. Paikka löytyi Aulangon hotellin entisestä navetasta, jonka runko vielä tänäkin päivänä toimii uudistettuna hevostallina.

 

 

Läpi vuosikymmenten seuran perimmäisenä ajatuksena on ollut ratsastusurheilun ja hevosmiestaitojen edistäminen. Yhteistyö Aulangon Ratsastuskoulun, lähiseudun muiden ratsastusseurojen sekä Ypäjällä sijaitsevan Hevosopiston kanssa on aktiivista. Vilkkaasta ja laadukkaasta toiminnastaan lasten ja nuorten parissa, seura sai vuonna 2018 Olympiakomitean tähtiseuramerkin. Seurassa on jäseniä yli 200.