Hamina huokui hyväntuulista tunnelmaa läpi koko Hevoset Bastionissa -tapahtuman

14.6.2022

Prix de Suomen Ratsastajainliitto Rakuunan maljan voittaja Susanna Granroth ja Black Friday. Vas tuomariston puheenjohtaja Dan Björklöf, kenttäpiispa Pekka Särkiö, Fred Sundwall, kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, Haminan kaupunginjohtaja Hannu Muhonen. Kuva Satu Pirinen.

 

Suomen ensimmäinen Hevoset Bastionissa-tapahtuma toteutui 8.-12.6. Haminassa. Historiallinen kaupunki näytti kauneutensa tapahtumakävijöille aurinkoisena alkukesän viikonloppuna. Tapahtuman areenoilla, ohjelma-alueilla, näyttelyissä ja museoissa kävi viiden päivän aikana kaikkiaan 14 800 hengen yleisö.

Tiedote Haminan kaupunki

Kesäkuun alussa järjestetyssä Hevoset Bastionissa -tapahtumassa Bastionin linnoitusareenalla kilpailtiin kaikkiaan 26 este- ja kouluratsastusluokkaa. Kadettikoulunkadun areenalla koettiin kaikkien aikojen kolmannet Cityravit. Yleisö eli mukana jokaisessa suorituksessa niin ratsastusareenalla kuin Cityravisuoralla. Areenoilla kaikuivat hurraa huudot, jännittyneet henkäykset ja riemukas puheensorina läpi koko tapahtuman.

 

Kuva Satu Pirinen.

 

Kesäpuiston lastenalue tarjosi paljon ohjelmaa perheen pienimmille. RUK:n ohjelma-aluetta koristivat vanhat vaunut ja sunnuntaina pihan valloittivat shetlanninponit. Taidenäyttelyt ja museot tarjosivat tapahtumakävijöille hengähdyshetkiä viileissä sisätiloissa.

”Reilu vuosi sitten käynnistettiin tapahtuman järjestäminen. Isona tavoitteena oli tehdä monipuolinen tapahtuma hevosen ympärille. Tässä onnistuttiin. Lämmin kiitos kuuluu hyville yhteistyökumppaneille, talkoolaisille, Suvi Louhelaisen johdolla toimineille ammattilaisille ja tietysti monipuoliselle yleisölle. Lisää vetovoimaa toi upea kesäsää. Historiallinen Haminan keskusta toimi valtavan hyvin hevostapahtuman areenana. Nyt on aika käydä palaute lävitse ja sen pohjalta ratkaista tapahtuman tulevaisuus”, Haminan kaupunginjohtaja Hannu Muhonen tiivisti tapahtuman jälkeisiä tunnelmia.

 

Kuva Mikko Hallivuo.

 

Tapahtumaa oli tekemässä noin 200 toimihenkilön ja vapaaehtoisen joukko.

”Olemme järjestäneet yhdessä jotain sellaista, mitä ei ole koskaan aiemmin nähty. Sydäntäni lämmittää erityisesti se, että samassa tapahtumassa uniikeilla areenoilla Bastionin linnoituksessa ja Kadettikoulunkadun areenalla oli esillä koko hevosurheilu ratsastuksesta, raveihin ja kasvatukseen,” tapahtumajohtaja Suvi Louhelainen kommentoi.

”Tapahtumakävijöille tarjottiin ikimuistoisia elämyksiä.  Kiitos siitä kuuluu tapahtuman toimihenkilöille ja vapaaehtoisille. Viiden päivän tapahtuman tunnelmaa on kiitelty ja se on kaikkien kovan ponnistuksen ansiota. Ilman toimihenkilöitä ja vapaaehtoisia tapahtumaa ei olisi koskaan syntynyt. Haluan välittää lämpimimmän kiitokseni vielä heistä jokaiselle!”