Helsinki Horse Show´n ympäristöohjelmauutinen levisi ympäri maailman

23.11.2019

Helsinki International Horse Show nousi lokakuussa laajaan kansainväliseen huomioon. Uutinen hevosenlannan käytöstä Horse Show’n energiantuotantoon levisi huikeaan jakeluun maailman suurimpien uutistoimistojen, ReutersinAgence France-Pressen (AFP), Associated Pressin (AP), Kiinan valtion virallisen uutistoimiston Xinhua News Agencyn ja Japanin suurimman Kyodo Newsin kautta.

Hevosenlantauutinen tavoitti noin 720 miljoonaa potentiaalista lukijaa. Näiden lisäksi se oli esillä lukuisissa tv- ja radiolähetyksissä, ja on edelleen esillä sosiaalisessa mediassa. Uutisen julkaisseiden sanomalehtien joukossa ovat arvostetut Washington PostNew York Times ja Business Insider
 

Helsinki kansainvälisen ratsastajainliiton malliesimerkiksi – seuraavaksi kansainvälinen olympiakomitea

-Horse Show´n Jumps Green -ympäristöohjelma räjähti suorastaan käsiin, toteaa ilahtunut ja yllättynyt tapahtumajohtaja Tom Gordin.

-Kansainvälinen ratsastajainliitto FEI on huomioinut meidät hienosti. FEI:n puheenjohtaja, Ingmar de Vos ja kestävän kehityksen vastuuhenkilöt olivat paikalla Helsingissä. FEI keräsi Helsingistä uutisaineistoa kansainväliseen mediajakeluun. Reutersilla oli oma tv-tuotantoryhmä, joka teki lukuisia haastatteluja ja inserttejä Helsingin ympäristöteoista. Puheenjohtaja de Vos kertoi esittelevänsä Helsingin mallin kansainväliselle olympiakomitealle. Esimerkkinä siitä, miten ratsastusurheilussa edetään kohti puhtaampaa maailmaa.


Horse Show maailman johtava kestävän kehityksen ratsastustapahtuma

-Olemme asettaneet tavoitteeksemme olla maailman johtava kestävän kehityksen ratsastustapahtuma. Olemme hyvällä tiellä. Seuraavaksi pohdimme, millä teemalla avaamme kauden 2020, joka on myös Suomen ratsastajainliiton 100-vuotisjuhlavuosi, toteaa Gordin.

 

Jäähallin sähkö tuotettiin 100 % hevosen lannasta

Helsinki Horse Show´ssa tarvittu sähkö tuotettiin Fortumin HorsePower -konseptilla sataprosenttisesti hevosen lannasta. Jäähallin pysäköintikentän väliaikaistalleissa majoittui viisipäiväisen tapahtuman aikana yhteensä 240 hevosta. Niiden lanta ja kuivikkeet toimitettiin Järvenpäähän voimalaitokseen, jossa niistä tuotettiin yli 150 megawattituntia energiaa.


Jumps Green -ympäristöohjelmalle Ekokompassi-sertifikaatti 

Fortumin HorsePower -konsepti on keskeinen osa Horse Show’n Jumps Green -ympäristöohjelmaa. Vuoden 2019 teemana on Zero Waste. Kahden vuoden panostus ympäristötietoisuuteen ja koko ratsastustaloutta hyödyntäviin pysyviin toimintamalleihin palkittiin myös toisella tavalla. Tapahtumalle myönnettiin Horse Show´ssa Ekokompassi-sertifikaatti.

Ekokompassi-sertifikaatti kertoo sitoutumisesta jatkuvaan parantamiseen ja Ekokompassin 10 kriteerin noudattamiseen. Ekokompassi on Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien kehittämä palvelu. Palvelua koordinoi Suomen luonnonsuojeluliiton Kinos Oy.

Reutersin julkaisema video Helsingistä: LINKKI 
Kansainvälisen ratsastajainliiton FEI:n uutinen: LINKKI 

Helsinki Horse Show on maamme suurin sisäareenatapahtuma ja ainoa korkeimman viiden tähden kansainvälinen ratsastuskilpailu. Suurtapahtuman kohokohdat ovat Land Rover Grand Prix ja Longines FEI Jumping World Cup™. Helsingin maailmancupin osakilpailu keräsi maailman kärkiratsastajia Helsingin Jäähallille 23.-27.10. kisaamaan yli 450 000 euron rahapalkinnoista ja tärkeistä mc-pisteistä matkalla World Cup Finaaliin Las Vegasiin huhtikuussa 2020.