Hevoset Bastionissa kilpaillaan auringon helliessä

10.6.2022

Kuva Satu Pirinen.

 

Tiedote Hevoset Bastionissa, Susanna Marttila

Toisena kilpailupäivänä Hevoset Bastionissa -tapahtumassa kilpailtiin alue- ja kansallisen tason esteratsastuksessa 100-120 senttimetrin luokissa. Ensimmäisen luokan, Prix de Pollepuoti 100 cm voitti Idän Kilparatsastajien Jenna Holopainen Laromella. Eilen kaksi kolmossijaa ottanut ratsukko teki tänään varmaa suoritusta, joka toi ensimmäisen sijan puhtailla radoilla.

– Sain tänään paremmin vauhtia ja rytmiä, joka helpotti tämän päivän suoritusta. Kilpailupaikkana tämä on todella hyvä, vaikka areena onkin vähän kapea. Pohja on tosi hyvä. Eilisistä suorituksista oli varmasti apua tämän päivän onnistumiseen, kertoi Holopainen.

Toiseksi luokassa ratsasti Kymenlaakso Riding Clubin Tomas Jukkara Parekilla, kolmanneksi Stall Anna Ridersia edustava Kristina Auvinen Catoki’s Del Sol ja neljänneksi Kouvolan Ratsastajien Venla Hannola Paeonia.

Toisessa luokassa, Prix de Boutique Marilyn 110 cm nähtiin upea kaksoisvoitto, kun Kia Danielsbacka tyylitteli molemmat hevosensa puhtailla suorituksilla hyvässä ajassa maaliin. Ratsukot edustavat Kotkan Ratsastajia. Vain kolmanneksi tullut Peppi-Lotta Penttinen - Campino Tuusulan Ratsastajista pystyi antamaan ajassa hieman vastusta. 

Harjun oppimiskeskuksessa toista vuottaan hevosenhoitajaksi opiskeleva Susanna Andelin on ollut tapahtuman järjestelyissä mukana maanantaista asti.


– Tänään olen ollut ratahenkilökuntana, vastuullani on ollut huolehtia kukkaistutuksista ja esteiden rakentamisesta luokkien välillä, sekä tietysti kaikki muut tehtävät, joita meille osoitetaan. Alkuviikon olimme tallialueella valmistelemassa paikkoja hevosia varten. Täällä on ollut tosi hauskaa ja todella mielenkiintoista, on ollut mahtavaa saada olla mukana näin isossa tapahtumassa mukana. Näin ison tapahtuman rakentamisen seuraaminen ja siitä oppiminen on mielenkiintoista. Hienoja kisahevosia on tietysti myös aina kiva seurata!

RTV Ponicupissa 100 cm taitoarvosteluluokan voittoon ratsasti Salon Adessa Löija - Rhydymeirch Forever-In-Blue-Je 8,2 pisteen turvin. Ratsukolla on taskussa eiliseltä kuudes sija ja perjantaina vielä mahdollisuus palkintopallille. Eroa toiseksi tulleeseen Rocky Ridersin Frida Gummerukseen Capacio WE:llä oli vain 0,2 pistettä.

RTV Pikkuponicupissa 21-vuotias V.K. Niisku vei ratsastajansa Saara Tammisen reiluun voittoon 0,3 pisteen erolla.


– Osallistun seuraavaan luokkaan, 100 cm molemmilla poneillani. Huomenna kilpailu-urakka jatkuu 110 cm luokassa myös molemmilla poneilla. Äsken V.K. Niisku oli tosi hyvän tuntuinen. Ratsastin ihan samalla tavalla kuin treeneissä ja muissakin kisoissa. Jännitti kyllä ihan kauheasti alkuun, poniakin jännitti aluksi. Mutta onhan tämä tosi hieno kokemus! Kotimaassa kilpaileminen jatkuu Mini GP:ssä ja sain edustuspaikan Nordic Baltic Championships -kilpailuihin Ruotsiin toisen ponini Flowerin kanssa.

Päivän viimeisenä kilpailuluokkana käytiin 110 cm esteluokka, Prix de Kaakon Golf. Luokassa nähtiin jännittäviä tapahtumia, kun Rabbelugnin Ratsastajien Charlotta Suonsaari putosi juuri ja juuri maalilinjan ylitettyään. Näin ollen hän sai hyväksytyn suorituksen ja tuli sillä luokassa toiseksi. Luokan voitti jo aiemmin päivällä RTV Ponicupissa toiseksi tullut Frida Gummerus toisella hevosella, La Astenasilla.

Kaakon Golfin perustaja ja kunnianpuheenjohtaja Jaakko Talsi oli jakamassa palkintoja nimikkoluokassa.

– Golf ja ratsastus yhdistyvät monissa perheissä, missä harrastetaan yhtä, harrastetaan usein myös toista, joten meille oli luontevaa ja kunnia olla mukana. Tämä tapahtuma on todella upea lisä alueen tapahtumiin ja toivon sille tietenkin mitä parhainta menestystä ja jatkoa tuleville vuosille.Ratsastuskilpailujen lisäksi tapahtumassa ajetaan Cityravit perjantaina ja lauantaina ja Haminan keskustassa on runsaasti hevosaiheisia tapahtumia koko perheelle.

Kilpailu ja tapahtuma jatkuu sunnuntaihin 12.6. asti.

Lähtölistat ja tulokset:

ESTERATSASTUS keskiviikko - sunnuntai  https://online.equipe.com/fi/competitions/48596 

KOULURATSASTUS perjantai ja lauantai https://online.equipe.com/fi/competitions/48600
CITYRAVIT perjantai: https://www.hevosetbastionissa.fi/wp-content/uploads/sites/15/2022/06/ohjelmatiedot.PX_10.06.2022.pdf

lauantai: https://www.hevosetbastionissa.fi/wp-content/uploads/sites/15/2022/06/ohjelmatiedot.PX_11.06.2022.pdf

Tapahtuman kotisivu ja ohjelma: https://www.hevosetbastionissa.fi/