Hevoset Bastionissa-tapahtuma lähestyy

24.5.2022

Kaikkien aikojen ensimmäinen Hevoset Bastionissa -tapahtuma toteutuu 8.-12.6.2022. Hevoset Bastionissa on koko perheen iloinen kesätapahtuma, jossa riittää nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Haminan kaupungin ydinkeskusta muuttuu kesäkuussa hevostapahtuma-areenaksi. Hevoset ja ponit hurmaavat kaikkien aikojen ensimmäisessä Hevoset Bastionissa -tapahtumassa niin aikuiset kuin lapsetkin. Tapahtuman ohjelma-alueet löydät Raatihuoneentorilta lähteviltä kaduilta ja niiden varsilta.

 

Kuva: Katja Hautamäki

 

Kisatunnelmaa Bastionin areenalla 
Bastionin areenalla järjestetään kansallisen tason este- ja kouluratsastuskilpailuja, joiden taso kovenee viikonloppua kohti. Kilpailuareenalla nähdään totta kai myös upea kansallishevosemme suomenhevonen. Korkeatasoista urheilua värittävät koko perheen valloittavat show-ohjelmat lauantaina ja sunnuntaina!  

Ravihuumaa Kadettikoulunkadulla 
Harvinaisissa knock out -ravikilpailuissa hurmaavat ponivaljakot, nopeaakin nopeammat lämminveriset ravihevoset ja urheilulliset suomenhevosravurit omissa lähdöissään. Perjantaina ja lauantaina Kadettikoulunkadun areenalla kisaavat myös koirat. Perjantain ohjelmasta löydät vauhdikkaat islanninhevoset ja valloittavat erirotuiset ponit ja hevoset Suomen Hippoksen järjestämän Eliittinäyttelyn superfinaalissa. 

Kulttuuria jokaiseen makuun 
Hevoset Bastionissa tarjoaa elämyksiä myös taiteen ystäville. Lumoudu Stiina Hovin Tulikavio - värejä leiskuvista hevosista Puistotalolla, Tiia Tiaisen Only The Horses-näyttelystä Johanneksen kirkossa, Katja Hannulan Rakkauden väreistä Simeon-salissa ja Tuija Sipilän arabihevosriimuista sekä valokuvista pääkirjastolla. Maksuttomat näyttelyt tarjoavat oivan hengähdyshetken kesäpäivänä ja tilaisuuden nauttia uljaista hevosista myös kankaalla. 

Poniajelua, keppihevosrataa ja Ponskin Puuhateltta 
Haminan Kesäpuistoon rakentuu tapahtumaviikonlopuksi maksuton lasten alue, josta löytyy tekemistä varsasta senioriin. Ponskin puuhateltassa jokainen pääsee tekemään taidetta hevosenkengistä, keppihevostyöpajassa voi valmistaa oman ratsun koulutettavaksi vaikka samantien keppihevosten taitoradalla. Ja mitä olisikaan lasten alue ilman poneja? Puistosta löytyvät suloiset haliponit, ponilaidun sekä pientä maksua vastaan mahdollisuus talutusratsastukseen tai ponikärryajeluun. 

Chevalier-keppihevossirkus 
Race Horse Companyn Chevalier on vastustamattoman hauska ja tunnelmallinen lapsille ja perheille suunnattu esitys, joka vie katsojansa retkelle sirkuksen uljaiden ratsujen maailmaan. Esityksen sirkustirehtöörinä ihastuttaa monilahjakas ja palkittu sirkustaiteilija Kalle Lehto. Esitys on suunnattu 4 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille lapsille, nuorille ja aikuisille. Chevalier vierailee Haminan Raittiustalon näyttämöllä (Isoympyräkatu 30 A) lauantaina 11.6.2022. klo 12 ja klo 15. Näytöksiin on vapaa pääsy. Esityksen kesto on 40 minuuttia.  

Historian havinaa RUK:n kentällä 
Hevoset Bastionissa-viikonlopun aikana RUK:n piha-alueella pääsee voi käydä ihastelemassa Suomen vaunuhistoriallisen seuran vaununäyttelyä ja Suomen työhevosseuran työhevoskoneiden näyttelyä. Siellä myös satula- ja valjassepät esittelevät ammattitaitoaan työnäytöksin. Sunnuntaina piha-alueella ihastuttavat shetlanninponit rotunäyttelyssä. 

Hevoset Bastionissa - Suomen monipuolisin hevostapahtuma ikinä! 
Kaikkien aikojen ensimmäinen Hevoset Bastionissa -tapahtuma toteutuu 8.-12.6.2022. Hevoset Bastionissa on koko perheen iloinen kesätapahtuma, jossa riittää nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Pienet ponit ja suuret hevoset valloittavat ympyräkaupungin. Ohjelmassa on mm. ratsastuskilpailuja keskiviikosta sunnuntaihin, hevos- ja muita shownäytöksiä kahdella ohjelma-areenalla, kaksi expoaluetta, valloittava lasten ohjelma-alue Kesäpuistossa ja harvinaiset Cityravit aivan kaupungin keskustassa perjantaina ja lauantaina. Ympäri kaupunkia voit nauttia useista hevostaidenäyttelyistä tai kaupunginmuseon järjestämistä suomalaisen hevosen historiaan sukeltavista luennoista. Tapahtuma-alueelta löydät myös kotieläinpihan ja hevosvaunu sekä hevostyökonenäyttelyn. 

Tämä tapahtuma kannattaa kokea koko perheen voimin! 

Tapahtuman kotisivu: LINKKI 

Tiedote: Haminan Kaupunki, Riikka Koskimies