Hevoset tulevat ihmisten luokse!

9.9.2021

Forssan seudun hevosviikkoa vietetään nyt ensimmäistä kertaa, 12.-19.9.2021. Viikon aikana hevo-set viedään ihmisten luokse; kouluihin, päiväkoteihin ja palvelukoteihin. Lisäksi hevosia pääsee aistimaan mm. talleilla, raviradalla, estekilpailuissa ja Forssan kaupungin keskustassa.

Hevosviikko alkaa sunnuntaina 12.9.2021 hevoskulkueella Forssan keskustassa, torin ympäristössä. Tule katsomaan uljaita ratsukoita ja suloisia poneja kadun varteen.

Seuraavan viikon aikana tapahtuu paljon eri puolilla Forssan seutua. Kaikki hevosista kiinnostuneet ovat tervetulleita tapahtumiin. Lisäksi historiasta kiinnostuneille järjestetään Ypäjän Hevosurheilumuseolla tarinallinen ilta torstaina 16.9.

Viikon päätapahtumat ovat Tammavaltikka lauantaina 18.9. Pilvenmäen raviradalla, Pohjola Grand Prix -estefinaali Hevosopistolla viikonloppuna sekä sunnuntaina 19.9. Hevoset Forssassa -ilmaistapahtuma lapsiperheille. Tuolloin voit kokea hevosen Forssan keskustassa, Mylly- ja Rantapuistossa.

Hevoset esittäytyvät näytöksissä sekä erilaisissa aktiviteeteissa. Lisäksi niitä pääsee rapsuttelemaan ja aistimaan kaikilla aisteilla – niitä saa koskea! Perheen pienimmille löytyy lisäksi kepparirata ja talutusratsastusta sekä koko perheelle ajelua juhlavaunuissa Loimijoen rannalla. Paikalla on myös alueen yrittäjiä ja yhdistyksiä.

Erilaisten tapahtumien avulla on viikon aikana tarkoitus tuoda esille hevosten tuottamaa iloa ja hyvinvointia sekä kertoa hevosalan harrastusmahdollisuuksista seudulla.

Tapahtuman järjestää Hippolis yhteistyössä Hevoshäme – ja Hevostellen -hankkeiden kanssa. Lisäksi yhteistyökumppaneina on seudun yrityksiä, organisaatioita, yhdistyksiä sekä harrastajia.

Hevoset Forssassa -tapahtuma järjestetään sunnuntaina 19.9.2021 klo 10–16 Forssan Mylly- ja Rantapuistossa. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Huom: Säävaraus tapahtuman keston suhteen.

Tapahtuma Facebookissa https://fb.me/e/2yZM5MI2u  / @hippolisry, Instagramissa @hevostellen ja Youtubesta löytyy video https://youtu.be/mAAKEY4sa6A  #hevoshäme #hevonenliikuttaa #hevostellen

Forssan seudun hevosviikko, koko viikon ohjelma löytyy kootusti täältä: http://www.hippolis.fi/forssan-seudun-hevosviikko/

Hevoset Forssassa -tapahtuman ohjelma ja aikataulu löytyy täältä: https://spark.adobe.com/page/1m32PgflunvyI/

 

Lisätietoja: Erja Mattila / Hippolis, erja.mattila@hippolis.fi, puh. 045 111 7754
Tähän hankkeeseen olemme saaneet avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.