Hevoskerhon ohjaajakoulutukset uudistuvat – hevosalan yhteiset koulutukset tulossa syksyllä

27.6.2022

Lapsille ja nuorille järjestettävä hevoskerhotoiminta on tärkeä osa hevostaitojen oppimista ja hevonen myös yhdistää lajista ja harrastustavasta riippumatta. Kerhotoiminnassa karttuu hevostaitojen lisäksi monenlainen muukin osaaminen, kuten vuorovaikutus- ja kaveritaidot. Hevoskerhotoimintaa järjestetään niin ratsu- kuin ravitalleilla, raviradoilla, ratsastusseuratoiminnassa ja muissa hevosalan yhdistyksissä.

Hevoskerhotoiminnan koulutuskokonaisuutta uudistetaan yhteistyössä Suomen Hippoksen kanssa ja koulutuskokonaisuus sekä kurssimateriaali tulee löytymään molempien organisaatioiden verkko-oppimisympäristöistä, Kaviouralta ja Hipposakatemiasta.

Uuden koulutuskokonaisuuden rakenne on seuraavanlainen:

  • Apuohjaajakoulutus (ikäraja 12 v.) – itsenäisesti suoritettava verkkokoulutus
  • Ohjaajakoulutus 1 (ikäraja 15 v.) – verkko-osuus & lähipäivä
  • Ohjaajakoulutus 2 (pääsyvaatimus: ohjaaja 1 suoritettuna tai muuten hankittu vastaava osaaminen) – verkko-osuus & lähipäivä (valmistuu vuoden 2023 aikana)
  • Jatkomoduulit eri teemoista – itsenäisesti suoritettavat verkkokoulutukset (valmistuu vuoden 2023 aikana)

Uudistuksen lähtökohtana on lisätä lähipäiviin kokemuksellista oppimista, käytännön harjoituksia mm. ohjaamiseen liittyen sekä vertaisjakamista- ja oppimista. Tavoitteena on myös kouluttaa entistä enemmän ohjaajia laadukkailla sisällöillä. Koulutuksissa painotetaan vastuullisuutta. Lue lisää Hippoksen ja SRL vastuullisuusohjelmista.

 

Lisätietoja:

Suomen Ratsastajainliitto, Anna Wessman, anna.wessman@ratsastus.fi
Suomen Hippos, Johanna Pökkä, johanna.pokka@hippos.fi