Hevosten hyvinvointia edistävä podcast nostaa esiin kipeitäkin aiheita

8.5.2022

Ville Virtanen ja Khaos. Kuva Virtasen kotialbumista.

 

Uuden hevosaiheisen podcastin, Hepodin, ensimmäinen jakso julkaistiin torstaina 5. toukokuuta. Ensimmäisessä jaksossa kysytään, miksi ihminen potkii ja lyö hevosta? Syitä etsitään tutkimuksista ja kirjallisuudesta, ja aihetta pohditaan ratsastajiin erikoistuneen psykologi Anna Andersénin, tutkijaeläinlääkäri Kati Tuomolan sekä entisen kilparatsastajan, näyttelijä Ville Virtasen kanssa.

Hepodi on uudenlainen, ilmainen hevospodcast. Podcastia tekee tiimi monialaisia huippuammattilaisia. Luotettavuuden takaavat faktantarkistajat, käsikirjoituksen laatii toimittaja yhdessä dramaturgin kanssa, tarinoita kertovat ja näyttelevät ääninäyttelijät ja äänityön laadusta vastaa äänisuunnittelija. Podcast kokoaa yhteen ammattilaiset eri puolilta Suomea. Tekijöitä yhdistää halu edistää hevosten hyvinvointia. Hepodin suojelija on hevosten suuri ystävä ja yksi Suomen arvostetuimmista näyttelijöistä Outi Mäenpää.

Hepodin tavoite on edistää hevosten hyvinvointia lisäämällä ymmärrystä hevosen ja ihmisen suhteesta sekä hevosen tunteista, tarpeista ja kognitiivisista kyvyistä. Hepodi on kahden hevosnaisen ja viestinnän ammattilaisen intohimoprojekti. Päätoimittaja Teija Uurinmäki ja kertoja-tuottaja Satu Lindstedt tekivät podcastin pilottijakson vapaa-ajallaan omakustanteisesti.

Lisätiedot ja pilottijakso osoitteessa hepodi.fi.
Jakso kuunneltavissa myös Spotifyssa ja Apple Podcastsissä.