Husön Ratsastajat juhlistaa 40-vuotista seurahistoriaansa – Husö Dressage Weekend kisataan heinäkuussa

6.6.2022

 

Vuonna 1982 toimintansa aloittanut Husön Ratsastajat järjestää heinäkuussa Husön Ratsastuskeskuksen upeassa kartanomaisemassa Helsingissä kansallisen tason kouluratsastuskilpailut. Tapahtuma juhlistaa samalla seuran 40. toimintavuotta.

Kuva Pia Käräjäoja, Husön Ratsastajat

 

Husössä kisataan 9.-10. heinäkuuta viikonlopun aikana yhteensä viisi kilpailuluokkaa. Mukana on mm. Suomenratsut ry:n tukema Prix de Suomenratsut sekä pienenä erikoisuutena Husö Derby, jossa Derbyn voittaja määräytyy kahden lauantaina ja sunnuntaina erikseen kisattavan luokan yhteistuloksen perusteella.

– Meillä on ilo ja kunnia päästä järjestämään kansallisen tason kilpailut muutaman vuoden tauon jälkeen Husössä. Uskomme, että Husön kauniit puitteet vetävät puoleensa kilpailijoita ja katsojia myös laajemmin pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Yhteistyö Husön Ratsastuskeskuksen kanssa mahdollistaa myös rajoitetun määrän karsinapaikkoja pidemmältä tulijoille, toteaa Husön Ratsastajien puheenjohtaja Karlos Kotkas. – Jo tässä kohtaa haluan kiittää upeita seuralaisiamme, jotka ovat tulossa mukaan talkoolaiseksi kisaviikonloppuna sekä Husön Ratsastuskeskusta ja lukuisia yhteistyökumppaneitamme, jotka mahdollistavat kisojen toteuttamisen, jatkaa Karlos. Kisojen kutsu on julkaistu Kipassa ja ilmoittautuminen on avoinna 2. heinäkuuta saakka.

Husön Ratsastajat ry eli HuRa on helsinkiläinen vuonna 1982 perustettu lähes 400 jäsenen ratsastusseura. Suurin osa jäsenistämme on tuntiratsastajia, jotka harrastavat ratsastusta Husön Ratsastuskeskuksessa kauniissa Talosaaren kartanomiljöössä. Jäsenistöömme kuuluu tuntiratsastajien lisäksi myös oman hevosen omistavia ”yksäreitä”, joista osa kilpailee aina kansainvälisellä tasolla saakka. Seuramme toiminta pyörii täysin vapaaehtoisten voimin. Husön Ratsastajille on myönnetty Suomen Olympiakomitean Tähtimerkki laadukkaasta ratsastuksen seuratyöstä lasten ja nuorten osa-alueella.

Lisätietoja www.husonratsastajat.fi/huso-dressage-weekend

Tiedote: Karlos Kotkas, Husön Ratsastajat ry