Jasmin Ranta-aho ensimmäistä kertaa Helsinki Horse Show´hun

21.8.2019

Tällä kaudella kansainvälisen läpimurron tehnyt Jasmin ”Jassu” Ranta-aho odottaa jo innolla debyyttiään Helsinki Horse Show´ssa. Belgiassa asuva Ranta-aho, 25, on vajaan vuoden aikana nostanut videon perusteella ostamansa ”kivan 135-tason” Dixonin 160 cm tasolle asti. Ratsukko on pikkuhiljaa noussut aina pykälää vaativampiin tehtäviin ja valmistautuu nyt viiden tähden Horse Show´hun.

-Dixon on fiksu hevonen, aina mutkaton ja simppeli. Se tekee juuri sen mitä tarvitsee, ei yhtään ylimääräistä. Sen pää on sen paras ominaisuus. Tulen Helsinkiin erittäin positiivisin mielin, vaikka en ole kisannut Dixonilla vielä hallissa. Meillä on nyt näytön paikka. Tulen tekemään parasta mahdollista tulosta, Ranta-aho kertoo.

-On vaikeaa sanoa, mihin Dixonin kyvyt riittävät. Koko kevät on menty kokeillen, lisää ja uutta, ja se on aina vastannut hyvin. Me edetään pala kerrallaan ja katsotaan.

Ratsukko hyppäsi kesäkuussa Wiesbadenin neljän tähden kisoissa nollalla virhepisteellä 150-radan ja yhdellä pudotuksella ja aikavirheellä ensimmäisen 160 cm gp-ratansa. Heidät valittiin heinäkuussa joukkueeseen Ainon Nations Cupissa. Ratsukko teki kotiyleisön edessä vaikutuksen itsevarmoilla suorituksillaan.

-Oli tosi kiva kilpailla suomalaisen yleisön, perheen ja tuttujen edessä. Se vaikutti ilman muuta omaan fiilikseen. Ulkomailla olen kisoissa oman hoitajan ja maksimissaan valmentajan kanssa, Ranta-aho kuvailee.

Ranta-aho muutti ulkomaille jo 18-vuotiaana. Hän oli ensin Daan Nanningin luona Hollannissa, sen jälkeen Nina Fagerströmin ja Yves Houtackerin talleissa Belgiassa. Nyt hevoset ovat omassa tallissa Belgiassa, lähellä Hollannin rajaa.

Valmistautuminen Horse Show´hun on alkanut. Dixon on palannut lyhyen kisatauon jälkeen radoille ja hakee rutiinia Donaueschingenin kolmen ja Gijonin viiden tähden kilpailuista. Halliolosuhteisiin ratsukko totuttautuu Oslossa kahden tähden tasolla. Horse Show´n tuleva hulina ei ensikertalaista huoleta.

-Päinvastoin minulle tekee hyvää, kun on painetta. Se saa tekemään entistä parempaa työtä, kylmäpäinen ratsastaja hymyilee.

Helsinki Horse Show on maamme suurin sisäareenatapahtuma ja ainoa korkeimman viiden tähden kansainvälinen ratsastuskilpailu. Suurtapahtuman kohokohdat ovat Land Rover Grand Prix ja Longines FEI Jumping World Cup™. Helsingin maailmancupin osakilpailu kerää maailman kärkiratsastajia Helsingin Jäähallille 23.-27.10. kisaamaan yli 400.000 euron rahapalkinnoista ja tärkeistä mc-pisteistä matkalla World Cup Finaaliin Las Vegasiin huhtikuussa 2020