Kansainvälinen Ratsastajainliitto jatkaa kilpailutaukoa kahdella viikolla

15.3.2021

Kansainvälinen Ratsastajainliitto FEI päätti jatkaa alun perin kolmeksi viikoksi suunniteltua kansainvälisten kilpailujen keskeyttämistä kahdella lisäviikolla. Kansainvälisten kilpailujen järjestämiskielto koskee kymmentä Euroopan maata ja jatkuu 11.4. asti. Maat ovat Itävalta, Belgia, Espanja, Viro, Ranska, Saksa, Italia, Alankomaat, Puola, Portugali ja Ruotsi.

Kielto koskee kaikkia ratsastuksen lajeja. Tarkoituksena on minimoida erittäin aggressiivisen hevosten herpesviruskannan leviäminen. FEI suosittelee myös, että kaikki Euroopan kansalliset liitot peruuttavat kansalliset tapahtumansa hevosten liikkumisen rajoittamiseksi. Suomessa on parhaillaan Suomen Ratsastajainliiton määräämä koronaviruksesta johtuva kilpailutauko 21.3. asti.
 

Gothenburg Horse Show perutaan jo toisen kerran

FEI:n johtavien eläinlääkintäviranomaisten ja epidemiologisen työryhmän päätös tarkoittaa sitä, ettei Göteborgin Longinesin FEI Jumping World Cup ™ -finaalia ja FEI Dressage World Cup ™ -finaalia järjestetä Ruotsissa 31.3.-4.4. Tapahtuma perutaan jo toista vuotta peräkkäin. FEI korostaa, että on tärkeää, että koko kansainvälinen yhteisö työskentelee yhdessä viruksen torjumiseksi.

EHV-1-virusta on esiintynyt jo kahdeksassa maassa ja siihen on kuollut todistetusti 12 hevosta (tilanne 11.3.). Suomessa ei ole esiintynyt Espanjasta lähtöisin olevaa neurologisia oireita aiheuttavaa EHV-1 -virusta. Suomen Ratsastajainliitto ja Suomen Hippos suosittelevat maahantuoduille hevosille ja tallia vaihtaville hevosille vähintään kahden viikon karanteenia. Herpesvirus tarttuu pisaratartuntana mutta myös ihmisen välittämänä. Siksi on erittäin tärkeää, että tallien välillä liikkuvat henkilöt pesevät ja desinfioivat itsensä ja varusteensa jokaisen käynnin välissä.
 

Muutos 15.3. klo 13.53 Korjattu Ratsastajainliiton määräämä kilpailutauko 21.3. asti.