Seuratoiminnan ohjausryhmän kevään kampanja kertoi onnistuneesti seuratoiminnan vastuullisuudesta ja tavoitti 136.000 katsojaa

28.6.2022

SRL:n Seuratoiminnan ohjausryhmä järjesti keväällä kampanjan Ratsastajainliiton kanavissa kertoakseen ratsastusseuratoiminnassa olevasta vastuullisuudesta. Vastuullisesti ratsastusseuroissa -kampanja sanotti ja jalkautti vastuullisuutta seuratoimintaan Ratsastajainliiton seuroissa. Syksyllä on luvassa päivittäisviestinnän lisäksi luvassa kaksi Seuratoiminnan ohjausryhmän viestintäkampanjaa.

Vastuullisesti ratsastusseuroissa -kampanja esitteli esimerkkien kautta sitä, miten SRL:n vastuullisuusohjelman neljä painopistettä Osana luontoa, Hevosen rinnalla, Arvokas yhteisö ja Tapamme toimia näkyvät ratsastusseuratoiminnassa. Kampanjassa oli mukana erilaisia ja erikokoisia seuroja jäsenmäärältään suuresta Tähtiseurasta pienempiin seuroihin. Kampanja tavoitti upeasti yli 136.000 katsojaa kampanja-aikana Ratsastajainliiton kanavissa. Kampanjan lisäksi seuratoiminnan näkyvyyttä SRL:n kanavissa on pyritty tänä vuonna nostamaan päivittäisellä tasolla. Marja Nuuttila Seuratoiminnan ohjausryhmästä iloitsee, että liiton vapaaehtoistoiminnan tueksi on saatu lisää resursseja.

”Viime vuonna aloittelimme seuratoiminnan viestinnän kehittämistä vapaaehtoisvoimin ja saimmekin kampanjoita alulle. Marraskuussa 2021 Seuratoiminnan superviikko kertoikin jo seurojen omien materiaalien kautta upeasta ratsastusseurayhteisöstämme”, Nuuttila kiittää. ”Seuratoiminnan superviikko tulee taas tänäkin vuonna, jolloin SRL:n, Ratsastajainliiton aluejaostojen sekä ratsastusseurojen kanavissa pääsemme seuraamaan hienoja kuvia ja videoita viikon ajan 31.10.-6.11.”, Nuuttila Seuratoiminnan ohjausryhmästä vinkkaa.

 

Syksyllä tulossa monipuolista seuratoimintaa

Hienoa ja monipuolista seuratoimintaa on ilo tehdä ja siitä on ilo kertoa. Seuratoiminnasta viestitään muun muassa SRL:n kanavissa.

”Kaipasin kuitenkin lisää kilpailutoiminnasta tuttua suunnitelmallisuutta ja ammattimaista näkökulmaa seuratoiminnasta kertomiseen. Meidän vapaaehtoisten ”paukut”, eikä aina osaaminenkaan, riitä, joten olen todella iloinen, että Ratsastajainliitossa on panostettu seura- ja vapaaehtoistoimintaan tänä vuonna. Normaalien seurakehittämistoimien, kuten seurakäyntien, Tähtiseuratoiminnan, -auditointien, webinaarien sekä seurakehittämisvalmennuksen lisäksi, tänä syksynä on luvassa muun muassa Seuratoiminnan superviikon lisäksi kaksi viestintäkampanjaa normaalien päivittäisjulkaisujen, teemapäivien jne. lisäksi. Odotan innolla, mitä kaikkea upeassa seuratoiminnassa saamme yhteisvoimin tehtyä syksyn tullessa”, pitkäaikainen seuratoimija Nuuttila päättää.

 

Seuratoiminnan ohjausryhmä on vapaaehtoisista luottamushenkilöistä koostuva ratsastuksen seuratoiminnan asiantuntijaryhmä, joka kehittää valtakunnallista seuratoimintaa sekä seurapalveluita yhdessä liiton työntekijöiden kanssa. SRL:n hallituksen vahvistaman ohjausryhmän toimikausi on kolme vuotta, ja nykyinen ryhmä aloitti toimintansa keväällä 2021. Ohjausryhmän jäseniltä edellytetään vahvaa seuratoiminnan asiantuntemusta ja kokemusta. Ryhmän kokoonpano on 10 henkilöä ja näiden jäsenten lisäksi mukana ohjausryhmässä on liiton alueiden puheenjohtajien, Nuoret Päättäjät -ryhmän sekä liiton toimiston edustajat.