Kipan maksupalvelumuutokset ja ohjeet

21.5.2020

Suomen Ratsastajainliitto on ottanut käyttöön Stripe-palvelun Kipan kilpailupalvelumaksujen ja yleisten maksukustannusten alentamiseksi.

Nykyisen palveluntarjoajan Svea Paymentsin (entinen Maksuturva) rinnalla aletaan kokeilla Stripe-maksupalvelua. Ensimmäisenä Stripeen siirtyivät hevosten vuosimaksut tämän viikon alussa, loppuviikosta sinne siirtyvät Kilpailupalvelumaksut.

KILPAILUJÄRJESTÄJÄ: Ohje Stripen käyttöönottoon: LINKKI

Svea Payments korotti hintoja keväällä. Tällä hetkellä kilpailijan maksama 3 euron starttikohtainen kilpailupalvelumaksu ei kata syntyviä kuluja, kun mukaan lasketaan lisäksi Equipe-maksut. Joka startista syntyy tällä hetkellä 0,25 euron alijäämä, lisäksi päälle tulevat yleiset ylläpitokulut. Mikäli Svea Paymentsin kanssa jatketaan nykytasolla, se tarkoittaa maksuihin korotuspainetta.

Jos Stripeen pystytään siirtymään myös kilpailupalvelumaksuissa, kustannussäästö on huomattava. Tavoitteena on päästä leikkaamaan kulujen ohella myös kilpailijoiden maksamaa kilpailutoimitusmaksua.

Stripe on siis huomattavasti edullisempi vaihtoehto, mutta siinä on myös rajoituksensa. Stripessa voi maksaa vain pankki- tai luottokortilla, mahdollisuus on valita joko debit- tai kreditominaisuus maksua tehtäessä.

Kilpailunjärjestäjälle Stripe on myös hieman hankalampi, koska palkinnot on maksettava erikseen. Tätä varten Kipaan on kehitetty maksutiedostoratkaisu sekä toiminto, jossa palkinnot voi maksaa viivakoodilla tai QR-koodilla. Liitto selvittää parhaillaan ratkaisua, että kilpailujärjestäjien käyttöön saataisiin tarvittaessa myös koodinlukijat eli ns. tassut.  

Uutuuksia Kipassa

Kipaan on toteutettu kevään mittaan runsaasti uusia ominaisuuksia. Sieltä löytyy nyt kovin kaivattu seura-alennus, jonka avulla esimerkiksi oman seuran ratsastajille voi tarjota edullisemmat starttimaksut.

Hevosten rokotuksia voi täydentää itse puuttuvien merkintöjen osalta, mutta rokotuskortti pitää silti olla kilpailuissa aina mukana. Kilpailupaikan osoite näytetään Google Mapsissa. Kilpailukalenteria voi katsella Gantt-muodossa, jonka sen avulla näkee, mitä kilpailuja on ajallisesti päällekkäin. Ladattavan aineiston saa nyt myös Excelin xlxs-muodossa.

Lisätietoa:
Suomeksi release note lyhennelmä: https://www.ratsastus.fi/kilpailu-ja-valmennus/kipa-2/lyhyet-release-notes/
Englanniksi release notet : https://kipa.helpscoutdocs.com/category/29-release-backlog-english
Usein kysytyt kysymykset: https://kipa.helpscoutdocs.com/collection/1-kipa-usein-kysytyt-kysymykset

Päivitetty 21.5. tieto kilpailupalvelumaksujen siirtymisestä Kipaan ja päivitetty otsikko ja ingressi.