Kouluratsastuksen Suomen mestaruuskilpailut Hyvinkäällä - paikalla myös Emma Kanerva

26.8.2021

Tulevana viikonloppuna 27.-29.8. ratkotaan kouluratsastuksen Suomen mestaruudet Hyvinkään Hyyppärän keskuskentällä. Järjestäjä seurana toimii Hyvinkään Urheiluratsastajat. Mukana ovat kaikki kouluratsastuksen ikäluokat ja myös pararatsukot. 

Avoimen luokan Suomen mestaruuskilpailuista on tulossa korkeatasoine. Mukana ovat viime vuoden mitalikolmikko Anna von Wendt ja Sir Fashion, Pilvi Tuominen ja G-Renzo ja Stella Hagelstam, joka voitti pronssia Franziskanerilla. Nyt Hagelstamilla ovat mukana EM-kilpailuihin valmistautuva Sangraal. EM-joukkueen vararatsukko von Wendt ja Denzel ovat myös kilpailemassa mitaleista.

U25-luokassa ei ratsasteta mitaleista, sillä mukana kilpailussa ovat vain myöskin Hagenin EM-kilpailuihin U25-tasolla valmistautuvat ja Pohjola Grand Tourin sarjakakkonen ja kolmonen Lotta Luomajärvi ja Windsor V ja Nora Svensk ja Lammehaven´s Zadin.

Nuorissa viime vuoden pronssimitalisti Louise Jönsson ja Dayna lähtee varmasti kirkastamaan mitaliaan. Hän saa hyvän haasteen mm. viime vuoden junioreiden SM-kilpailujen mitalikolmikosta Veera Paloheimo - Wolle Wolkenstein, Martta Palola - Hottas Höjris ja Johanna Similä - Mein Freund, jotka kaikki kilpailevat nyt nuorissa.

Junioreissa saadaan uudet mitalistit, 11 ratsukkoa lähtee kilpailuun. Pinja Järvinen ja Fahrenheit 44 on hyvässä vireessä, ratsukko voitti Helsingissä Pohjola Rising Tourin osakilpailun. Vilma Lehtinen ja Lancome Sjaelstofte oli saman luokan kolmas. Mukana on myös junioreiden viime kevään hallimestari Anni Plith ja Midt-West Zalando.

Lapsiratsastajissa Gea Patricia Salminen, Coco Roine ja Peppi Kokko ovat kaikki mukana kahdella hevosella. Luokassa on yhteensä kymmenen ratsukkoa. Viime vuoden mitalisteja ei ole paikalla.

Poneissa paikalla ovat viime vuoden Suomen mestari Roosa Salo ja Sir Maximus Welshwarrior ja vuosien 2018 ja 2019 kultamitalisti Pinja Salmela ja Reitland´s Du nur Du. Luokkaan lähtee yhteensä 21 ratsukkoa.

Pararatsukoita on mukana kymmenen ratsukkoa, kuten viime vuoden hopeamitalisti ja vuoden 2019   kultamitalisti Sanna Koskiluhta ja Liptona III ja vuoden 2019 pronssimitalisti Marja Mikola ja Gerke M. Viime vuoden Suomen mestari Katja Karjalainen ja Pia Reitti ovat tällä hetkellä paralympialaisissa Tokiossa.

Kilpailuihin osallistuu 11 pararatsukkoa. Kilpailuissa kilpaillaan jokaisen ikäluokan korkeimmalla vaatimustasolla. Luokat ovat tasoltaan poniratsukoilla ja lapsiratsukoilla FEI He A, junioreilla FEI Va B, Nuorilla FEI Prix St. Georges sekä Senioriratsukoilla FEI Grand Prix. 

Kilpailut sijoittuvat aikavälille pe-su klo. 8-18. Kilpailujen ajan tarjolla on lounasta Hyyppärän Kartanolla sekä VIP-tarjoilut.

Lauantaina Hyvinkään Urheiluratsastajien edustaja ja “oma kasvatti” Emma Kanerva, joka on kansainvälinen kouluratsastaja ja moninkertainen arvokisaedustaja on tulossa paikalle seuraamaan kilpailuja.

Haven live on myös paikalla tekemässä live lähetystä jokaisesta suorituksesta. 

Tervetuloa katsomaan tasokasta kouluratsastusta Hyyppärään! Toimittajat ovat tervetulleita. Liitteenä vielä kilpailujen aikataulukooste.

Kilpailun tiedottajat: Ella Paloheimo & Vilma Mäkinen / Hyvinkään Urheiluratsastajat ry, ellapaloheimo1@gmail.com, p. 050 4368250.

Kouluratsastuksen SM-kilpailujen alustava aikataulu:<
Perjantai 27.8.

•                    10.00 Ponien 1. SM-osakilpailu

•                    14.15 Inter II

•                    15.45 Pararatsastajien 1. SM-osakilpailu

Lauantai 28.8.

•                    8.00 Pararatsastajien SM-finaali

•                    10.50 Poniratsastajien SM-finaali

•                    13.15 Junioreiden 1. SM-osakilpailu

•                    15.15 Senioreiden 1. SM-osakilpailu

•                    16.30 U25

•                    17.00 Nuorten ratsastajien 1. SM-osakilpailu

•                    19.00 Lapsiratsastajien 1. SM-osakilpailu

Sunnuntai 29.8.

•                    9.00 Junioreiden SM-finaali

•                    11.15 Lapsiratsastajien SM-finaali

•                    13.00 Senioreiden SM-finaali

•                    14.45 Nuorten ratsastajien SM-finaali

Palkintojenjaot ovat välittömästi luokkien päätyttyä.
Muutokset mahdollisia.

Kouluratsastuksen lähtölistat ja tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/43012
Pararatsastuksen lähtölistat ja tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/43000
Kilpailua voi seurata myös Haven Livestä: https://haven.fi/live/

Tiedote Hyvinkään Urheiluratsastajat ja SRL