Kyselytutkimus ratsastuskouluoppilaiden motivaatiosta

31.5.2022

Kyselytutkimuksen teettäjä on Lina Nyberg, Helsingin yliopistossa yleistä ja aikuiskasvatustiedettä opiskeleva ratsastuksenohjaaja. Tutkimus on hänen Pro gradu -työnsä, ja myös osa ruotsalaista tutkimusprojektia, Hästvälfärd på ridskolor, jota johtavat Elke Hartmann (SLU) sekä Mari Zetterqvist Blokhuis. Ruotsalaisen projektin tavoitteena on myös selvittää, miten tieteellinen tieto voi täydentää opetusta ratsastuskouluissa. Tarkoituksena on myös luoda ja vahvistaa yhteistyötä ratsastusta opettavien, ratsastajien ja tutkijoiden välillä. 

Tutkimuksen tavoitteena on kerätä tietoa suomalaisten ja ruotsalaisten ratsastuskouluoppilaiden motivaatiosta osallistua hevostaidon opetukseen ja kokemuksesta ratsastuskoulun ilmapiiristä. Tutkimukseen pyydetään kaikki 15 vuotta täyttäneet ratsastuskouluoppilaat. Kysely löytyy täältä: 

https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/118235/lomake.html 

Oppilaille suunnatusta kyselystä löytyy myös ruotsinkielinen versio: 

https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/118174/lomake.html 

Lisäksi tutkimuksen tavoitteena on kerätä tietoa hevostaitojen opetuksesta ratsastuskouluissa Suomessa ja Ruotsissa. Kyselyyn pyydetään kaikki 18 vuotta täyttäneet ratsastusta ratsastuskoulussa opettavat henkilöt. Kysely ratsastusta opettaville löytyy täältä: 

https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/118120/lomake.html