Lumikuorma ja pula opetushevosista

2.2.2022

Muistutus lumikuormista katoilla:

Lunta on tullut reilusti jälleen koko maahan ja lumikuormaa on kertynyt katoille. Muistutamme tallinpitäjiä tarkistamaan tallien ja maneesien lumikuormatilanteen ja poistamaan mahdollisen riskin muodostavat lumitaakat.
Lumen poisto laaja-alaisilta katoilta (esim. suuret hallit) on suositeltavaa jo ennen kuin lumikuorma ylittää peruslumikuorman. Pressu- ja kaarihalleissa ongelmia ja vaaratilanteita voi tuottaa myös rakennusten sivuille pakkautuva lumi.
Vaaratilanteiden syntymistä ehkäistään huolehtimalla lumen pudotuksesta. Lumikuorman lisäksi katolta alas valuva lumi saattaa aiheuttaa hevosia pelästyttäviä ääniä ja siten aiheuttaa onnettomuustilanteita maneesissa.

Opetushevosista:

Ratsastuskouluilla on pulaa opetushevosista, osalla on varmasti tästä omakohtaista kokemusta tälläkin hetkellä. Tallinpitäjät ovat myös liittoon päin jonkin verran yhteydessä kysellen hevosien perään.
Yksi mahdollinen ratkaisu helpottamaan osittain hevospulaa ja myös antamaan tarvittaessa yrittäjälle hengähdystaukoa, on hevosten vuokraaminen tai lainaaminen toiselle talliyrittäjälle. Kyseessä voi olla määräaikainenkin ratkaisu jos tietää että oma toiminta aktivoituu taas esim. kesää kohti.
Ratsastuskouluissa hevosista huolehditaan asiallisesti, ne saavat riittävästi liikuntaa, asianmukaisen ruokinnan ja hoidon. Mikäli sinulla on tällä hetkellä tilanne että hevoset ovat vajaalla käytöllä tai olet itse loman tarpeessa ja voisit kuvitella vuokraavasi hevosia vastuulliselle kollegalle, voit olla yhteydessä: minna.peltonen@ratsastus.fi.