Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratuen haku alkanut ja jatkuu 14.12. klo 16.15 saakka

12.11.2018

Vuonna 2018 Oulun Ratsastajat saivat tätä tukea 15 000 euroa ja Ratsastusseura Kannustin 3500 euroa -> onko teidän seura seuraavien tuensaajien joukossa? Laita hakemus vireille nyt.

Opetus- ja kulttuuriministeriön jakama seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki) on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen liikunta- ja urheiluseuratoiminnassa.

Seuratukea voi hakea hankkeisiin, joiden tavoitteena on edistää matalan harrastuskynnyksen toimintaa lasten ja nuorten liikunnassa, kokeilla innovatiivisia toimintamalleja, lisätä toimintaan monipuolisuutta esimerkiksi uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä. Seuratuella voidaan ennaltaehkäistä liikuntaharrastuksen lopettamista pitämällä nuoret mukana toiminnassa urheilijoina, liikkujina ja seuratoimijoina.

Seuratukea voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät, paikalliset rekisteröityneet yhdistykset. Tukea voi hakea työntekijän palkkaukseen tai toiminnan kehittämiseen. Lue lisää seuratuesta OKM:n verkkosivuilta. Sieltä löydät mm. tarkemmat tiedot mitä kuluja tuessa voidaan huomioida ja mitä ei. Omavastuuosuus on vähintään 25 prosenttia kokonaiskuluista.

Seuratuki on avautunut haettavaksi Suomisport-palvelussa 12.11.2018. Hakuaika päättyy 14.12.2018 klo 16.15.

Seuratukea jaetaan 4,0 miljoona euroa, mikäli eduskunta hyväksyy vuoden 2019 talousarvion. Pienin haettava summa on 2 500 euroa ja suurin 15 000 euroa. Tukea voi hakea enintään kahdelle vuodelle.

Tee seuraavat toimenpiteet HETI, kun olette päättäneet hakea tukea:

  • Kirjaudu Suomisportin käyttäjäksi jo tänään. Ellet ole aiemmin käyttänyt Suomisport-palvelua kirjaudu palveluun ja luo oma käyttäjäprofiilisi. Hae sen jälkeen seurallesi käyttöoikeudet Seuratuen hakemista varten. Käyttöoikeudet tulee hakea, vaikka seura olisi esim. Tähtiseura tai seuralla olisi pääkäyttäjä lisenssijärjestelmässä.
  • Seuratukea haetaan 12.11.-14.12.2018 klo 16.15.  Pääset täyttämään tukihakemusta tästä linkistä https://tukihaku.suomisport.fi/. Suomisportin asiakaspalveluajat: ma-pe 8-16, suomisport@olympiakomitea.fi
  • Tilaa yhdistysrekisteriote, josta ilmenee hakijan viralliset nimenkirjoittajat. Ajantasainen ote tarvitaan hakemuksen pakolliseksi liitteeksi. Muita liitteitä hakemukseen ei tarvita eikä voi liittää.
  • Valmistele kehittämishanketta huolellisesti. Varaa aikaa.
  • Lue tarkat hakuohjeet ministeriön verkkosivuilta.Tee hakemuksesi ajoissa, älä jätä sitä viimeiseen hakupäivään. Sähköistä hakemusta voi tehdä hakuajan puitteissa luonnoksena. Kun hakemuksesi on valmis, lähetä se eteenpäin.

Ratsastusseurojen kysymyksiin seuratuesta vastaa SRL:n toimistolta Marja Teljamo (marja.teljamo@ratsastus.fi).

Lähde: www.olympiakomitea.fi/2018/11/08/okmn-seuratuen-hakuaika-alkaa-12-11-2018-tee-hakemus-ajoissa

Tämän vuoden (2018) myönnetyistä seuratuista tiedote: www.ratsastus.fi/uutiset/lasten-liikunnan-harrastusmahdollisuuksien-edistamiseen-4-miljoonaa-seuratukea/