Osallistu vastuullisen valmentajan verkkokurssille ilmaiseksi vuoden loppuun asti

2.12.2021

Valmentaja Bert Romp. Kuva Sonja Holma.

 

Jotta vastuullisuus juurtuu yhä vahvemmin osaksi liikuntaa ja urheilua, tarvitaan konkreettisia tekoja. Vastuullisen valmentajan verkkokurssi on tarkoitettu kaikille ohjaajille ja valmentajille valmennus- tai lajitaustasta riippumatta. Kurssin avulla halutaan rakentaa urheiluyhteisöön yhteistä ymmärrystä siitä, mitä vastuullisella valmentamisella tarkoitetaan ja miten turvallista toimintaympäristöä rakennetaan.

- Turvallisuuden voidaan ajatella olevan kaiken lähtökohta. Jotta voidaan onnistua valmennuksessa, on jokaisen valmennukseen osallistuvan voitava tuntea olonsa turvalliseksi – niin fyysisesti, psyykkisesti kuin sosiaalisesti, Olympiakomitean seura- ja jäsenpalveluyksikön asiantuntija Katja Kyckling sanoo.

Suomen Olympiakomitean vastuullisen valmentajan verkkokurssi on kurssikokonaisuus, joka edistää parempaa valmennusta ja turvallista toimintaympäristöä liikunnan ja urheilun piirissä. Kurssin tavoitteena on lisätä urheilutoimijoiden yhteistä tietoisuutta ja ymmärrystä vastuullisesta valmentamisesta sekä fyysisesti, henkisesti ja sosiaalisesti turvallisen toimintaympäristön edistämisestä. Kurssi tarjotaan maksuttomana 31.12.2021 saakka. Lue lisää tästä.

OlympiaCast on Suomen Olympiakomitean tuottama podcast-sarja, joka on käynnistynyt syksyllä 2018. Aiheiden vankkana kivijalkana toimii suomalaisen huippu-urheilun ilmiöiden, tarinoiden ja ihmisten esiintuominen, mutta rinnalle on noussut yhä vahvemmin suomalaisen liikunnan ja urheilun toinen iso valinta ja peruskivi, seuratoiminta. Löydät sen täältä.