Pohjola Grand Prix -sarjan kolmas osakilpailu PowerPark Horse Show´ssa

26.8.2021

Kuva Mirella Ruotsalainen.

 

Esteratsut valtaavat jälleen upeista puitteistaan tunnetun PowerParkin raviradan, kun PowerPark Horse Show ja Pohjola Grand Prix osakilpailut hypätään Härmän lakeuksilla. Kilpailuohjelmassa Pohjola Grand Prix kilpailusarjojen kolmannet osakilpailut, alueiden väliset joukkuemestaruudet sekä Finland Horse Show omien kilpailusarjojen Prestige Showjumping Cup sekä TonniCup by K-Supermarket Ilmajoki jännittävät finaalit. 

Pohjola Grand Prix 140 cm luokassa nähdään runsaasti suomalaisen kärkikastin ratsukoita, mm. tuore Suomen mestari ja Ypäjän osakilpailun voittaja Sanna Backlund ja Elano sekä sarjakilpailun toista ja kolmatta sijaa pitävät Elena Merivirta ja Petra Heikkinen. 

Pohjola Silver Tourin sarjakärki on paikalla Ala-Härmässä, Sanna Backlund on johdossa, Ypäjän voittaja ja sarjakakkonen Daniela Simola ja kolmonen Pipsa Koski kärjessä.

Nelli Pajuharju johtaa Pohjola Bronze Touria, mutta ei ole vielä ottanut osakilpailuvoittoa. Sarjakakkonen Jone Illi puolestaan starttaa kisaan kolmella hevosella. Hänelle ei ole merkitystä sillä, millä hevosella hän pärjää parhaiten, sillä pisteet ovat sarjassa ratsastajakohtaiset.

Pohjola Small Grand Prix´n kärkinimet Venla Suoraniemi ja Ella Nuuttila ovat paikalla. Luokan karsintaluokassa perjantaina on mukana jopa 71 ratsukkoa.

Liisa Sassi-Päkkilä, Marja Tetri-Rantanen, Esma Haddaksella ja Petra Mattilalla ovat Pohjola Finnhorse Tourin sarjan kärkinimet paikalla, vain toisena oleva Linnea Haukilehto puuttuu. Suomenhevoset kilpailevat osakilpailuvoitosta sunnuntaina.

Alueiden välisiin joukkuemestaruuksiin voittoa lähtee tavoittelemaan joukkueet kuudelta eri alueelta, Lounais-Suomi, Häme, Pohjanmaa, Team Pohjois-Suomi, Keski-Suomi sekä Etelä-Suomea edustava Esra Stars. 

Paikallisia ratsukkoja nähdään runsaasti etenkin Prestige Showjumping Cup ja TonniCup by K-Supermarket Ilmajoki kilpailusarjoissa. Kummankin kilpailusarjan finaalissa hyppäävä Ilmajoen ratsastajia edustava Sofia Paavola kertoi Finland Horse Show:lle tunnelmia ennen viikonlopun finaaleita.

"Lähden sekä Prestige Cupin että TonniCupin finaaleihin hyvillä fiiliksillä, olimme nyt viikonloppuna Stable Novassa ja siellä sekä ponini että hevoseni hyppäsivät hyvin. Prestige Showjumping Cupiin lähdemme Masha ponin kanssa sarjakilpailun kannalta hyvissä asetelmissa. PowerPark on ihan lempipaikkojani kilpailla, siellä on iso areena ja hyvä pohja sekä toimivat järjestelyt. Kilpailupaikan sijainti on meille Etelä-Pohjanmaalaisina iso plussa, ja varmasti myös muille Etelä-Suomesta kauempana asuville ratsukoille on mukavaa, kun matkustamisaika ja -kustannukset lyhenevät." 

Kilpailuaikataulu on tulossa ja päivittyy Equipe Onlineen.

Torstaina 26.8.2021 yleisölle on ilmainen sisäänpääsy, muina päivinä liput 10€. Alle 10-vuotiaat lapset ilmaiseksi vanhemman seurassa. Liput myynnissä osoitteessa https://www.netticket.fi/powerpark-horse-show-pohjola-grand-prix tai tapahtuma-alueen portilta. Kilpailuissa on kuvaamassa Haven Live, joka lähettää kilpailut suorana viikonlopun osalta. 

Kilpailujärjestäjä noudattaa koronaviruksen torjumisen suhteen alueella vallitsevia viranomaisohjeita. Saavuthan paikalle vain terveenä, ja huolehdit riittävästä käsihygieniasta sekä turvavälien säilymisestä. Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä. 

 

Yhteystiedot: Liina Hannula, Markkinointiassistentti, p. 0442855213

Lähtölistat ja tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/42944
Kilpailua voi seurata myös Haven Livestä: https://haven.fi/live/

 

Tiedote Finland Horse Show ja SR