Poninäyttelyn 42. vuosikerta esiintyy viikonloppuna Ypäjällä

7.8.2019

Kansallisessa poninäyttelyssä Ypäjällä esitetään tänä vuonna tuomareille yli 250 ponia.

Ponikasvattajien vuoden kohokohta, Kansallinen poninäyttely, järjestetään Ypäjän hevosopiston Derbykentällä 10.-11. elokuuta. Näyttelyyn on ilmoitettu yli 250 ponia, joista osa osallistuu myös erilaisiin käyttöluokkiin. Tuomarit näyttelyyn saapuvat Iso-Britanniasta ja Ruotsista, kotimaisten tuomarien lisäksi. 

Näyttelyssä nähdään lauantaina nuoret ponit. Lauantaina kilpaillaan myös käyttöluokat sekä brittiläistyyliset ratsastus- ja ajoluokat. Sunnuntaina esitetään aikuiset ponit, ja päivän päätteeksi valitaan koko näyttelyn parhaat. Tyylikkäiden ja taitavien nuorien poninesittäjien handler-luokat nähdään niinikään sunnuntaina.

Lauantain tapahtumat alkavat ratsastusluokilla kello 10. Varsinaiset näyttelyluokat alkavat kello 12, ja päivän parasta nuorta ponia päästään valitsemaan noin kello 16. Sunnuntaina tapahtumat näyttelykehissä alkavat kello 10, ja viikonlopun voittajat valitaan päivän päätteeksi noin kello 16.

Derbykentän kahviossa on koko viikonlopun ajan mahdollista seurata suoraa lähetystä samaan aikaan Joensuussa kilpailtavista Ponikuninkuusraveista.

Historia:

Kansallinen poninäyttely sai alkunsa vuonna 1978, jolloin suomalaiset ponikasvattajat saivat ensimmäistä kertaa esittää ponejaan rotujensa alkuperämaan tuomareille. Vuosien varrella rotujen kirjo on laajennut, ja nykyisin mukana ovat brittiläisten ponirotujen lisäksi myös ratsuponit, vuonohevoset sekä suomenpienhevoset.

Poninäyttelyyn osallistuvat rodut:

Connemara
Gotlannin russ
New Forest
Shetlanninponi (standardi ja mini)
Suomenpienhevonen
Ratsuponi
Vuonohevonen
Welsh, sec. A, B, C ja D

Lauantaina järjestetään lisäksi Suomen Hippoksen nuorten ponien kehä.