Ratsastuksen ja Helsinki Horse Show'n tunnusluvut kasvussa!

16.5.2019

Uunituore Navigator-tutkimus kertoo hyviä uutisia ratsastuksesta ja sen lippulaivasta Helsinki Horse Show'sta.

Tärkeimmät tunnusluvut ovat huipussaan ja kiinnostus on vahvassa kasvussa. Nuorten naisten joukossa ratsastus sijoittuu kärkikolmikkoon (sijalle 3) ja Horse Show'n kiinnostus jopa sijalle 2 (naiset 30-44 v). Aikuisväestöstä 540 000 ilmoittaa olevansa kiinnostuneita Horse Show'sta, kasvua on vuodessa +90 000. Koko lajista kiinnostuneiden määrä on kasvanut vuodessa 45 000 henkilöllä, ollen nyt 585 000.

Opetus- ja Kulttuuriministeriön vastavalmistuneessa selvityksessä koululaisten mieltymyksistä ratsastus nousi tyttöjen osalta ykkössijalle. Tytöistä 42 % ilmoittivat, että toivotuin harrastus oli ratsastus.

”Tulokset kertovat lajin ja tapahtuman nousevan trendin jatkumisesta", toteaa tutkimusjohtaja Klaus Virkkunen Sponsor Insight Oy:sta. ”Ratsastuksen ja tapahtuman kohderyhmä on poikkeuksellinen, ja nimenomaan hyvällä tavalla. Navigatorissa on tutkittu yli 60 eri tapahtumaa, joten vertailukelpoista dataa on runsaasti. Helsinki Horse Show on tärkeimpien tapahtumamittarien laajassa vertailussa Top 3 tasoa”, jatkaa Virkkunen.

”Olemme käyttäneet Sponsor Insightin tutkimuspalveluja yli kymmenen vuotta”, kertoo Horse Show'n tapahtumajohtaja Tom Gordin. ”Suoritamme vuosittaiset kävijätutkimukset paikan päällä olevasta yleisöstä. Kävijöiden antama palaute on meille ensiarvoisen tärkeää dataa, joka pitkälti ohjaa meitä ohjelman ja sisältöjen suunnittelussa seuraavalle vuodelle. Tyytyväisyysluvut nousivat viime syksynä huikealle 97 % tasolle. Lajeja ja tapahtumia vertaileva Navigator -tutkimus taas antaa meille arvokasta tietoa siitä, mihin ratsastus lajina ja Horse Show tapahtumana asemoituvat Suomessa. Navigatorista löytyy yli 60 eri lajin ja tapahtuman vertailukelpoista tietoa sekä runsaasti kiinnostavaa dataa”, jatkaa Gordin. ”Horse Show'sta kiinnostuneiden joukosta 95 % pitää ympäristönsuojelua tärkeänä. Tämä on meille mieluista tietoa, koska olemme panostaneet erityisesti kestävään kehitykseen. Helsinki Horse Show'n tavoite on olla maailman johtava kestävän kehityksen ratsastustapahtuma”, maalailee Gordin.

Lisätietoa: Tapahtumajohtaja Tom Gordin, tom.gordin@helsinkihorseshow.fi

Helsinki International Horse Show on maamme suurin vuosittainen sisäareenatapahtuma ja ainoa viiden tähden ratsastuskilpailu. Esteratsastuksen maailmancup-sarjan Helsingin osakilpailu kerää lajin kansainväliset huiput Helsinkiin lokakuussa. Tapahtuma on viisipäiväinen ja tarjoaa laajan läpileikkauksen kilparatsastuksen kaikilta tasoilta sekä viihdeohjelmaa. Helsinki Horse Show järjestetään Helsingin Jäähallissa 23.-27.10.2019.