Ratsastuksen Nuoret Päättäjät - hae mukaan nuorten vaikuttajien ryhmään!

6.1.2020

Ratsastuksen Nuoret Päättäjät -ryhmä on ennakkoluulottomista, aktiivisista ja innokkaista nuorista (20-29v) koostuva porukka. Nuoret Päättäjät vaikuttavat lajin kehittämiseksi ja nuorten äänen kuulumiseksi. Ryhmän jäsenten haku on nyt auki!

Nuoret Päättäjät -ryhmän tehtävänä on olla mukana Ratsastajainliiton eri toiminnoissa, kuten seura-, alue- ja tallipalveluissa sekä urheilupuolella. Tavoitteena on nuorten osallisuuden lisääminen ratsastuksen parissa. Nuorten kädenjälki halutaan jatkossakin näkyviin toiminnan kehittämisessä ja toteutuksessa. Ryhmän päätarkoituksena on edistää nuorten vaikutusmahdollisuuksia kaikilla urheilun päätöksenteon tasoilla sekä lisätä nuorten aktiivisuutta ja hyvinvointia.

Tämä on tilaisuus sinulle, joka olet 20–29-vuotias ja kiinnostunut Ratsastajainliiton toiminnasta. Olet joko jo mukana esimerkiksi seurasi hallituksessa tai tallitoiminnassa tai kiinnostunut näissä toimimisesta. Toimimalla tässä ryhmässä saat näköalapaikan Ratsastajainliiton toimintaan, kokemusta tulevaisuuden varalle työelämään sekä todistuksen, jonka voit liittää opiskelu- ja työhakemuksiisi.

HAE MUKAAN HUIPPUTIIMIIN!


Nuoret Päättäjät pähkinänkuoressa:

 • Ryhmään valitaan 3–4 uutta aktiivista nuorta, joilla on halua ja intoa kehittää Ratsastajainliiton toimintaa nuorten näkökulmasta.
 • Ryhmän jäsenet ovat 20–29-vuotiaita nuoria, joilla on jo kokemusta ratsastusseuratoiminnasta, lajista tai yleisesti urheilumaailmasta.
 • Nuoret Päättäjät toimivat Ratsastajainliiton eri työryhmissä (esim. Seurakehittäjät, Seura- ja tallipalveluiden alue- ja johtoryhmät ja Reilu Peli- työryhmä
 • Nuoret vaikuttavat itse toiminnan sisältöön ja toimivat yhteistyössä alueiden nuorisovastaavien ja nuorisotiimien kanssa sekä kehittävät Ratsastajainliiton eri toimintoja. Toimintaa ohjaa Ratsastajainliiton strategia.
 • Ryhmän tavoitteena on kehittää nuorten asemaa lajin parissa sekä yleisemminkin yhteiskunnassa. Ryhmä kehittää nuorten osallisuuden ja kuulemisen tapoja.
 • Nuoret Päättäjät -ryhmän toimikausi on kolmivuotinen (2020-2023). 
 • Ryhmä kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa. Lisäksi ryhmällä on etäkokouksia ja se osallistuu erilaisiin tapahtumiin ja tapaamisiin eri puolilla Suomea. 

 

HAKU:

Nuoret Päättäjät -ryhmään voivat hakea 20–29-vuotiaat nuoret, joilla on intoa ja halua päästä vaikuttamaan Ratsastajainliiton toimintaan. Lähetä hakemus, jossa vastaat ainakin alla oleviin kysymyksiin:

 • Nimi ja seura
 • Ikä
 • Yhteystiedot
 • Opiskelu-/ammattitausta

Lisäksi kirjoita vapaamuotoinen kuvaus itsestäsi, hevosharrastustaustastasi ja mahdollisesta muusta kokemuksestasi (esim. kurssit, järjestö/vapaaehtoistoiminta) sekä ajankäytöstäsi. Kerro myös, miksi haluat mukaan tähän ryhmään ja mihin asioihin haluaisit ryhmän jäsenenä vaikuttaa. Hakemukseen voi liittää myös oman seuran tms. suosituksen. Lähetä hakemus sähköpostitse osoitteeseen nuoretpaattajat@ratsastus.fi 31.1.2020 mennessä. 

Haastattelemme hakijoita tarpeen mukaan. Kaikille hakeneille ilmoitetaan valinnoista maaliskuun loppuun mennessä. Ryhmän ensimmäinen tapaaminen on Tampereen Hevoset-messuilla (4.-5.4.2020). Toivomme hakijoita eri harrastustaustoista ja eri puolilta Suomea. Kokoontumiset ovat pääsääntöisesti liiton toimistolla Helsingissä. Kokoontumisiin on mahdollisuus osallistua myös etäyhteydellä. SRL korvaa ryhmän kokoontumisista aiheutuvat kustannukset.

 

Lisätietoja: 

Nuoret Päättäjät: nuoretpaattajat@ratsastus.fi Insta: @ratsastajainliitto

Anna Wessman, Seuratoiminnan kehittäjä, anna.wessman@ratsastus.fi