Ratsastuskeskus Lupiksen kisakentänpohjan mittaustulokset hyviä

21.5.2024

21.5. Ratsastajainliiton ja Ratsastuskeskus Lupiksen tiedote 

Kauden 2024 esteratsastuksen Pohjola Grand Prix käynnistyy tulevana viikonloppuna Kiuruvedeltä Ratsastuskeskus Lupiksen järjestämistä kilpailuista. Uudelle Tähtikilpailupaikalle on estekomitean toiveesta lähetetty asiantuntijoita varmistamaan kilpailualueen olosuhteet. Kentänhuollon asiantuntija Stanislav Kravec kävi paikan päällä viikolla 20 ja huolsi ja kasteli kisa-alueen pohjat. Kisaviikon maanantaina pohjalle suoritettiin joustavuusmittaus Mechanical Hoof –mittauslaitteella. Sen antamat tulokset olivat hyvät.  

”Sekä ulkokentän että maneesin pohjat olivat testipäivänä hyvin huollettuja. Ulkokenttä on altakasteleva, mikä mahdollistaa riittävän kosteuden ylläpidon areenalla. Rullaavuus ja pito ulkokentällä ovat hyvät eli isommillakin hevosilla vauhdikkaasti ratsastettaessa kenttä on turvallinen. Myös maneesin pohja oli riittävän kostea ja jousto hyvä”, kertoi Mechanical Hoof -mittauksen suorittanut Kari Tuominen raportissaan Ratsastajainliitolle ja estekomitealle.  

Kauden ensimmäinen esteratsastuksen Pohjola Grand Prix –osakilpailu, Ratsastuskeskus Lupis Jumping Jubilee, käynnistyy perjantaina Kiuruvedellä. Osakilpailun ratamestarina toimii kansainvälinen FEI Level 3 ratamestari Ivo Mikelsons. Lupiksen Pohjola Grand Prix-osakilpailussa tullaan näkemään mm. viime vuoden Pohjola Silver GP kesäfinaalin voittajat Valtteri Gundersby ja Clavina Y, kansainvälistä menestystä niittäneet Jone Illi ja Celtas Quillian sekä tähtikilpailukentille paluun tehnyt konkari Mikael Forstén. Voit seurata kilpailua esimerkiksi ClipMyHorse.TV:n nettistriimiltä. 

Lisätietoa: LINKKI  

 

Kuvassa Kari Tuominen suorittamassa Mechanical Hoof-mittauksia Lupiksella. Kuva Jarkko Riikonen