Sentower Parkissa, Belgiassa EHV-1 -viruksen sairastuttama hevonen

1.4.2023

Opglabbeekissä, Belgiassa, Sentower Parkin kilpailualueella on ollut viime viikonloppuna hevonen, joka sairastui EHV-1 -virukseen ja menehtyi sen aiheuttamiin neurologisiin oireisiin. Hevonen oli palannut Opglabbeekistä kotitalliinsa 22.3., jossa se oli alkanut oirehtia.

Kilpailupaikalla hevoselle on altistunut yli 30 hevosta, jotka asuivat viime viikonloppuna samassa tallissa. Nämä hevoset on nyt asetettu kansainvälisen ratsastajainliiton, FEI:n, terveysturvatoimien alaiseksi ja karanteeniin.

FEI:n kilpailujärjestelmästä suljettujen ja karanteeniin asetettujen hevosten ja ponien joukossa on myös suomalaisia. Kansainvälisessä kilpailussa on ollut neljä nuorta suomalaisratsastajaa ja kahdeksan hevosta ja ponia. Tällä hetkellä ne kaikki on testattu, ja ovat oireettomia.

FEI:n suojatoimiin kuuluu vähintään 21 päivän karanteeni, jonka aikana hevosista mitataan lämpö kaksi kertaa vuorokaudessa, ja ne testataan EHV-1 -viruksen varalta useampaan kertaan. Hevoset pääsevät karanteenista ja voivat kilpailla, kun täyttävät FEI:n määräämät kriteerit ja saavat FEI:n Veterinary Departmentilta hyväksynnän.

Uutinen FEI:n nettisivulla: LINKKI
Lue lisää FEI:n hevosten terveysmääräyksistä:LINKKI