Taitaja 2024 hevostenhoidon semifinaali järjestettiin Ypäjän Hevosopistolla

2.2.2024

Ypäjän Hevosopistolla järjestettiin menestyksekäs Taitaja 2024 hevostenhoidon semifinaali 1.2.2024. Kilpailuun osallistui 30 kilpailijaa, jotka edustivat kahdeksaa eri oppilaitosta. Semifinaalissa kilpailijat suorittivat kolme eri tehtäväpistettä, jotka olivat hevosen esittäminen, rehujen tunnistaminen ja varusteidenhuoltotehtävä.

Hevosopiston tiedote

Osaamisvaatimukset olivat korkealla. Kilpailussa menestyminen edellytti kilpailijoilta kykyä huolehtia hevosten hyvinvoinnista erilaisissa olosuhteissa ja käyttötarkoituksissa. Kilpailijoiden tuli osoittaa osaamista päivittäisissä hevostenhoitotöissä ja hevosten käsittelyssä. Lisäksi kilpailijoiden tuli tuntea hevosen lajinmukainen käyttäytyminen sekä perustarpeet ja soveltaa tietoja ja taitoja hevoskohtaisesti.

”Tänä vuonna näimme todella monta erittäin taitavaa kilpailijaa”, iloitsee yksi tuomareista.

Tapahtuman merkitystä alleviivasi Hevosopiston rehtori Päivi Niska, joka ilmaisi ilonsa tapahtuman onnistumisesta.

"On aivan upeaa, että saimme järjestää Taitaja-semifinaalin ja saimme teidät tänne. Olemme ilolla rakentaneet tätä yhdessä. On ollut upeaa seurata opiskelijoiden iloa ja ammatillista tekemistä. Kiitos kaikille tuomareille, jotka ovat paneutuneet työtehtäviinsä."

Semifinaalin voittaja ja sijoittuneet julkistetaan tulosten tarkastuksen jälkeen ensi viikon alussa. Finaaliin etenee semifinaalin kahdeksan parasta. Jännittävää odotusta ja onnittelut kaikille kilpailijoille heidän ammattitaitoisesta panoksestaan!

Hevosopisto on ollut useita vuosia mukana Taitaja-kilpailuissa, ja menestystä on tullut useina vuosina. Maarit Lahtinen toimi Hevosopiston Taitajien valmentajana vuonna 2017. Hevosopistolta oli osallistujia silloin Harjun oppimiskeskuksessa järjestetyssä semifinaalissa yhteensä neljä opiskelijaa, joista kolme pääsi finaaliin. Finaalissa Hevosopiston osallistujia siis 3/8. Semifinaalin voitti silloin Hevosopiston opiskelija Pauliina Hakala. Muut finaaliin päässeet olivat Maria Salomaa ja Viivi Salmi, kaikki kolme ratsastuksenohjaaja opiskelijoita. Finaali järjestettiin kyseisenä vuonna Helsingin Messukeskuksessa. Lopputuloksena Pauliina Hakalalle voitto ja Viivi Salmelle toinen sija.

”Sekä semifinaaliin että itse finaaliin valmistauduttiin huolella. Minun lisäkseni opiskelijoita valmensivat muut Hevosopiston opettajat mm. eläinlääkäri Seppo Hyyppä ja kengityksenopettaja Sofia Heikkonen. Finaalin järjestelyihin osallistui kyseisenä vuonna myös paljon muuta Hevosopiston väkeä, sillä Hevosopisto oli sen vuoden hevostenhoidon lajivastaava ja järjesti paikalle Messukeskukseen mm. siirtotallit, muuta rekvisiitta ja tietysti kaikista tärkeimmät, eli kahdeksan hevosta, ” muistelee Lahtinen.

Taitaja 2024 Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma kokoaa yhteen Suomen parhaat taitajat 20.-23.5. Kuopioon.