Tukes: Fairfield-jalustinhihnat on vedetty markkinoilta

21.9.2023

Fairfield-jalustinhihnat, kuva Tukes.

 

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on lupa- ja valvontaviranomainen, joka edistää tuotteiden, palveluiden ja teollisen toiminnan turvallisuutta ja luotettavuutta. Se tutkii myös hevosvarusteiden turvallisuutta. Tukes ilmoitti sivuillaan, että se on todennut Hööksin myymät Fairfield-jalustinhihnat vaarallisiksi.

Fairfield-jalustinhihnojen soljen metallinen piikki on liian lyhyt, joten jalustinhihna ei välttämättä pysy säädetyssä pituudessa. Mikäli lukitusmenkanismi ei toimi ratsastajan varatessa jalustimelle painoa, ratsastaja voi menettää tasapainonsa.

Mitä pitää tehdä, jos sinulla on kyseinen tuote?

Jos sinulla on tämä tuote, saat yritykseltä lisätietoja toimintaohjeista, tuotteen aiheuttamasta vaarasta tai sen vaatimustenvastaisuudesta sekä jälleenmyyntipaikoista. Mahdollisessa ongelmatilanteessa kuluttajansuojan osalta ohjeita ja sovitteluapua antaa kuluttajaneuvonta.

Tukesin yhteydenoton jälkeen yritys on vapaaehtoisesti lopettanut tuotteen myynnin ja on ryhtynyt toimenpiteisiin, joilla jälleenmyyjillä olevat tuotteet saadaan kerättyä takaisin.

Lisätietoa: LINKKI