Urheiluseura: Jaossa kolme 1500 euron arvoista Vuoden yhdenvertaisin seura -stipendiä – Hae 5.11. mennessä

17.10.2023

Urheilu ja liikunta kuuluvat kaikille. Tärkeä osa Suomen Paralympiakomitean työtä on kannustaa suomalaisia urheiluseuroja avaamaan ovensa toimintarajoitteisille liikkujille ja edistää yhdenvertaisuuden toteutumista seuratoiminnassa.

Paralympiakomitea ja Alko jakavat joulukuussa kolme 1500 euron arvoista Vuoden yhdenvertaisin seura -stipendiä seuraavissa kategorioissa:

  1. Yhdenvertaisuus kilpaurheilussa
  2. Yhdenvertaisuus harrastetoiminnassa
  3. Yhdenvertaisuus seuran ohjaaja- ja johtotehtävissä


Seurat voivat hakea stipendiä sähköisellä hakulomakkeella. Huom! Sama seura voi hakea stipendiä useammassa kategoriassa, mutta tulla valituksi vain yhdessä. Jos seuranne siis tekee hienoa yhdenvertaisuustyötä laajalla rintamalla, kannattaa stipendiä hakea useammassa kategoriassa.

Stipendien myöntämiskriteereissä painotetaan aikuisten henkilöiden urheiluun ja harrastamiseen liittyvää toimintaa.

Suomen Paralympiakomitea ylläpitää Löydä oma seura -palvelua, jonka kautta toimintarajoitteiset henkilöt voivat etsiä itselleen harrastuspaikkaa. Yksi Vuoden yhdenvertaisin seura -stipendin saamisen kriteereistä on, että seuran tiedot löytyvät Löydä oma seura -palvelusta. Tarkista löytyykö seurasi palvelusta ja lisää tarvittaessa tiedot palveluun tästä linkistä.

Hakuaika alkaa 16.10. ja päättyy 5.11. Stipendit myönnetään kolmelle seuralle joulukuun 2023 aikana.

HAE YHDENVERTAISIN SEURA -STIPENDIÄ TÄÄLLÄ