Urheilutapahtumien koronaohjeistuksia odotetaan, uusia yritystukia tiedossa

14.5.2020

Olympiakomitealta saadun tiedon mukaan aluehallintovirastojen päätökset sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien tilaisuuksien määräyksistä ja ohjeistuksista ovat edelleen valmistelussa. Päätöksiä siitä, mitä esimerkiksi ”urheilukilpailujen ja -sarjojen käynnistäminen erityisjärjestelyin 1.6. alkaen” tarkoittaa, ei tulla todennäköisesti tekemään tämän viikon aikana.

Tämän hetkisen tiedon mukaan:

  • Asiaan liittyvä valmistelu saadaan valmiiksi tämän viikon aikana.
  • Tämän jälkeen aluehallintovirastot tarvitsevat vielä sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeen päätösten tekemiseksi.
  • Arvio lopullisten päätösten aikataulusta on todennäköisimmin ensi viikko.

Olympiakomiteassa on työn alla urheiluliittojen lääkäriasiantuntijoiden yhteistyönä ohjeistus, jonka tarkoituksena on toimia apuvälineenä suunniteltaessa toimintaa huippu-urheilussa epidemian aikana. Ohjeistuksen tavoitteena on myös auttaa urheilijaa ja urheilijan lähipiiriä suojautumaan tartunnoilta sekä kantaa yhteiskunnallinen vastuu viruksen leviämisen estämisestä. Lasten ja nuorten kilpa- ja harrasteurheilussa ohjeistusta voidaan hyödyntää soveltuvin osin. Eri lajit voivat tarkentaa ohjeistusta oman lajin erityispiirteiden mukaan.

Yrityksille uusi kustannustuki koronaviruksen vuoksi

Hallitus linjasi neuvottelussaan 13.5.2020, että yrityksille tulee toimialasta riippumaton kustannustuki. Tuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia kustannuksia. Se kohdentuu kaikkein eniten koronasta kärsiviin yrityksiin ja toimialoihin. Tämä näyttää lupaavalle ratkaisulle hevostalouden yritysten kannalta.

Lisätietoa Valtioneuvoston sivuilta