Forstén 3. mc-karsinnassa - Eurooppa-finaali edessä!

1.6.2010

Tulosvaroitus annettu!

Forstén avasi Hollannissa upeasti
kolmanneksi mc-karsinnassa

Mikael Forstén antoi Hollannissa tulosvaroituksen kanssakilpailijoilleen kiitämällä tammalla Evli Nandele kolmanneksi maailmancupin karsintaluokassa perjantaina myöhään illalla. Lentävä suomalainen, The Flying Finn, on vauhdissa ja vaarallinen vastustaja, kun sunnuntaina otetaan mittaa esteiden Eurooppa-finaalissa.


Mikko ja Evli Nandele, kuva Stefan Lafrentz/Stal Forstén Pentti.

Tulos tuli sujuvalla etenemisellä 150 cm:n esteillä aikaratsastuksessa, jossa radalle mennään vain kerran, ja peliin on pistettävä kaikki ensi yrittämällä, sillä toista ei tule. Voittoon luokassa ratsasti Forsténia vain vajaan puoli sekuntia nopeampana Belgian estetitaani Ludo Philippaerts hevosella Cavalor's Winningmood ennen tulppaanimaan Gert-Jan Brugginkia ratsulla Primeval Wings.  

- Eilinen ei tuntunut tasoltaan Nandelelle vaikealta. Valmentajani Jan Tops sanoi minulle ennen rataa, että "do nothing crazy , just try to be clear". Lähdin radalle verrattain alussa ja olin vähän yllättynyt, että aika riitti noin pitkälle. Nandele on kuuma ja nopea, ja sillä tulee aika välillä yllättävänkin kovaksi. On fantastista, miten se tsemppaa radalla ja tuntuu todella varovaiselta esteillä, Forstén kehuu.


Superlahjakas Evli Nandele, 11-vuotias holsteintamma, on vielä vihreähkö tällä tasolla ja hyvässä nousujohteessa kaikkein kovimpiin koitoksiin. Kuumalta tammalta voidaan odottaa jatkossa aikamoisia näyttöjä, kapasiteetti ja menohalut eivät lopu kesken. Tamman tulisuus lisää kierroksia moottoriin, mutta häiritsee myös ajoittain hallittavuutta.

Mikko kiittää Evli Nandelea hienosta suorituksesta,
kuva Stefan Lafrentz/Stal Forstén Pentti.

- Sillä on kova halu eteenpäin, mitä kautta saadaan nopeita aikoja ja tulevaisuudessa lisää scouppia.  Toisaalta rata tulee vaikeammaksi ratsastaa, kun kuuma hevonen esimerkiksi yrittää oikaista kaarteessa tai kiirehtii esteelle. Göteborgissa se meni ison GP:n hyvin, ja ajan kanssa sillä voi vielä voittaa kunnon luokkia. Mutta kolmas sija on aina erittäin hyvä tulos tällä tasolla. Nandele hyppää täällä vielä lauantain GP:n, mutta jo perjantain perusteella sen kisaviikonloppuun voi olla erittäin tyytyväinen, Forstén tuumaa.

Isaac du Jonquet'lla maailmancupin esteille sunnuntaina

Kilpaseura  's-Hertogenboschin viimeisessä ja ratkaisevassa maailmancupin Länsi-Euroopan liigan osakilpailussa on äärikova, sillä siellä jaetaan lopulliset 18 paikkalippua Las Vegasin finaalilennoille huhtikuussa.  Forstén on tässä superliigassa nyt 14. jaetulla sijalla, joten kylmähermoiselle suomalaiselle on luvassa kuumat paikat sunnuntaina.

Ratsastajan suunnitelmana on ottaa mc-esteille ratsukseen ykköstykki Isaac du Jonquet, jolla hän hyppäsi perjantaina 10. sijalle 145 cm:n esteillä.
- Menin sen  verryttelyluokka mielessä. Tilanne tuntuu eilisen perusteella paljon paremmalle kuin viimeksi Göteborgissa. Haen Isaacin kanssa maailmancupissa sijoitusta tai pisteitä, Las Vegas on edelleen mielessä, ratsastaja toteaa.
Maailmancupin viimeinen osakilpailu, Eurooppa-finaali, hypätään sunnuntaina alkaen klo 16 Suomen aikaa.

Tuloksia CSI4*-W s'Hertogenbosch 20.3.
Maailmancupin karsinta, 150 cm:n aikaratsastus. Lähti 44, sijoittui 13.
1)Ludo Philippaerts/ Cavalor's Winningmood, BEL  0/58.07  
2) Gert-Jan Bruggink / Primeval Wings, NED 0/58.35  
3) Mikael Forstén / Evli Nandele, FIN  0/58.54  

145 cm, ratsastus kahdessa vaiheessa. Lähti 35, sijoittui 12.
1) Michael Whitaker / Fairviews Mirabelle D'or, GBR 0/25.81  
2) Yves Bost / Jovis De Ravel, FRA 0/25.92  
3) Ludger Beerbaum / Goldfever, GER 0/26.12  
…10) Mikael Forstén / Isaac du Jonquet, FIN 0/32.99