Hallimestaruus jaettiin Ypäjällä

28.4.2019

Kouluratsastuksen hallimestaruuskilpailussa Anna von Wendt - Denzel ja Ville Vaurio - D'Artagnan päätyivät tasapistelle

Anna von Wendt - Denzel ja Ville Vaurio - D'Artagnan saivat täsmälleen samat pisteet hallimestaruuksissa, joten molemmat saivat kultaa. Kuvat: Erja Andersson.

Kaksi mestaria hallimestaruuksissa

Sunnuntain senioreiden mestaruuteen lähti kaikkiaan 8 ratsukkoa. Ehdottomasti kokenein parivaljakko tällä tasolla on Anna von Wendt Denzelinsä kanssa, joten voitto ei liene yllätys.

Yllätys koettiin heti Annan suorituksen perään, kun Ville Vaurio ratsasti täsmälleen samoille prosenteille ruunalla D'artagnan. Näin ollen hopeaa ei jaettu, vaan pronssimitalin sai kotiin viemisiksi Kira Kanerva – Dorazio.

Sääntömuutoksen vuoksi ratsukoiden saamat ns. alapisteet (istunta ja vaikuttaminen hevoseen) eivät enää ratkaise lopputulosta.

Anna von Wendt oli kuitenkin suorituksen jälkeen mietteliäs.

- Hevonen oli ihan hyvä, mutta minua vähän ehkä jännitti. Olisi pitänyt ratsastaa vielä tarkemmin. Denzelkin oli vähän sen oloinen, että kaunis auringonpaiste ja kilpailut hallissa… Jos hevonen olisi valinnut, niin se olisi mieluummin ollut kotona nauttimassa auringosta, ratsastaja naurahtaa.

Ville Vaurio oli puolestaan tyytyväinen rataansa. Hän on vasta alkanut kilpailla kotimaassa GP-tasolla vietettyään tovin Saksassa. Mukaan sieltä lähti Henri Ruosteen omistama ruuna, jolla Vaurio oli nyt mukana viikonlopun kilpailuissa

- Tänään oli kaikki muu parempaa paitsi piaffe, jos vertaan eiliseen. Hevonen ei jännittänyt ihan niin paljon ja radan alkupäässä alkoi melkein hymyilyttää kun olikin niin hyvä fiilis!

Kotimaisten tuomareiden lisäksi Ypäjällä ratsukoita arvioi ruotsalainen Pia Fälth.

- Mielestäni potentiaalisin ryhmä teillä Suomessa on nyt nuoret ratsastajat. Näin viikonlopun aikana muutamia hienoja ponejakin ja muissakin ikäryhmissä oli muutama hyvällä mallilla oleva ratsukko. Mutta vastus on ulkomailla kova ja Ruotsissa nuortenkin ikäluokassa on valtavasti ratsukoita, täällä vain muutama. Senioreissa tilanne on aika mukava teillä, sillä muutaman Suomessa asuvan ratsukon lisäksi teillä on ratsukoita ulkomailla.

Ypäjällä ratsastettiin kahdessa hallissa kaikkiaan liki 400 rataa ja kilpailut jatkuvat vielä tänään iltaan saakka. Samaan aikaan Ypäjällä järjestettiin Suomen Hippoksen ponioripäivät, joissa jalostuarvosteltiin eri rotuisia poneja.

 

Tulokset, seniorien hallimestaruus, Grand Prix: 1) Anna von Wendt, Björkboda Dressage ry/Rf – Denzel 65.399%, 2) Ville Vaurio, Dressage Team Travers ry – D'artagnan 65.399%, 3) Kira Kanerva, Hyvinkään Urheiluratsastajat r – Dorazio 63.986%.

Täydelliset tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/398322