Horse show’n kisakoneisto rullaa täydellä teholla

1.6.2010

Glitnir Helsinki International Horse Show'n mittava, kellontarkkaan viritetty kisakoneisto on  käynnistynyt 23. kerran täysin voimin ja Hartwall Areena on valmis vastaanottamaan 128 ratsastajaa, 208 huippuhevosta ja  40 000 katsojaa. Osa hevosista ja ratsastajista asettui kisapaikalle jo keskiviikkona.

Paikalla on myös 460 toimihenkilöä, valtaosa vapaaehtoisvoimia, toteuttamassa Suomen suurinta urheilun hallikilpailua, jossa on jaossa 207000 euroa palkintorahaa.

Areenalle on rahdattu meriteitse 21 konttia valoisaa ja vaaleaa kuituhiekkaa Belgiasta. Se on arvoltaan noin 150 000 euroa. Oliver Hoberg, yksi maailman arvostetuimmista pohja-asiantuntijoista, vastaa pohjan laadusta. Se on hevosten hyvinvoinnille ja onnistuneille urheilusuorituksille äärettömän tärkeä. Suomalaiset huippuratsastajat Noora Pentti ja Mikael Forstén saapuivat kisapaikalle pitkän matkarupeaman päästä Hollannista ja olivat ensituntumaan erittäin tyytyväisiä.

- Hevoset ovat matkan jäljiltä hyvässä kunnossa ja pirteitä. Ratsastimme niitä tänään uudella kuituhiekkapohjalla, joka vaikutti hyvältä. Uusi pohja on hieno panostus järjestäjältä, kiitti Pentti.

Nuorten kärkikaartiin lukeutuva Rosa Ruutsalo saapui areenalle keskiviikkona hienon täysverisen siitosoriinsa Hopalong Cassidyn kanssa. Hän oli myös hyvin ihastunut uuteen pohjaan.

- Todella hyvä, aivan eri luokkaa kuin edellinen, Ruutsalo iloitsee.

Hopalong Cassidy kävi tutustumassa kilpa-areenaan ja talliin ja asettui tyytyväisenä taloksi kokeneen maailmanmatkaajan tapaan.

- Se on tosi rauhallinen ja fiksu kisapaikoilla. Nyt kun astutuskausi on ohi, se ei välitä mitään tammoistakaan, ratsastaja kehuu.

Hevosille on rakennettu 208 karsinaa ja niitä varten kisapaikalle on tuotu 150 kuutiota purukuiviketta, 5000 kiloa kuivaheinää ja 200 kiloa porkkanoita. Ihmisten silmäniloksi kilpailujen koristelussa käytetään yli 2400 kukkaa ja kasvia. Helsingin kilpailu onkin kuulu kilpa-areenan kukkaloistosta ja koristelusta.