Peik Andersinin kilparatsut auto-onnettomuudessa

1.6.2010

Esteratsastajien Peik ja Nina Andersin'in kilpahevosista yksi kuoli ja kaksi loukkaantui pahoin myöhään perjantai-iltana kuljetusauto-onnettomuudessa lähellä Lyypekkiä.

Andersinit ajoivat viiden kilpahevosensa kanssa moottoritietä Lyypekistä etelään, kun hevosautoa ohittanut pakettiauto törmäsi moottoritien keskikaiteeseen. - Pakettiauto heittelehti takaisin ajoradalle ja törmäsi hevoskuljetusautomme etuosaan niin lujaa, että auton vasen eturengas räjähti. Tämän seurauksena hevosauto ajautui keskikaiteeseen ja kaatui kyljelleen. Onneksi ihmiset säilyivät hengissä ja vailla vakavia loukkaantumisia.  Mutta hevoset sinkoutuivat ajoradalle auton katon läpi. Yksi jäi moottoritietä ajavan auton alle ja kuoli ja kaksi loukkaantui pahoin, kertoi Peik Andersin lauantaina Saksasta. 

Peik ja Nina Andersin olivat matkalla kohti eteläisessä Espanjassa järjestettävää seitsenviikkoista kilpailusarjaa Sunshine Tour. Peik Andersin istui auton ratissa ja hänen vaimonsa Ninan ohella mukana oli hevosten hoitaja Helena Hyytiäinen. Matkassa olleista hevosista Peik Andersinin ykkösratsu Latania Z sekä Nina Andersinin Everest First ovat hoidossa eläinsairaalassa. Hevoset Casandra ja Calvin toipuvat Andersinien saksalaisen valmentajan Thiess Lutherin tallissa. Onnettomuudessa menehtynyt hevonen oli nuori Colin. 

- Meillä oli onnea matkassamme, kun selvisimme ilman ihmisvammoja, sanoo Peik Andersin vakavana. - Kun hevosemme toipuvat riittävästi palaamme kotiin Kauniaisiin. Vasta sen jälkeen rupeamme ajattelemaan kevään ja kesän kilpailukautta, Andersin toteaa.