Hae mukaan SRL:n pararatsastuskomiteaan

21.8.2023

Pararatsastuskomiteaan haetaan monipuolisia osaajia, jotka ovat perehtyneet pararatsastukseen ja erityistä tukea tarvitsevien ratsastajien harrastamiseen ja/tai kilpailemiseen. Haku pararatsastuskomiteaan on avoinna 10.-27.8.2023.

Menestyvä pararatsastus -työryhmän ehdotuksen mukaisesti Ratsastajainliiton hallitus päätti avata haun pararatsastuskomitean jäseniksi ja vahvistaa komitean kokoonpanon syksyn aikana. Tavoitteena on, että syksyn ajan toimiva komitea käynnistää komiteatyöskentelyn, siltaa Menestyvä pararatsastus -työryhmän tekemää työtä, sekä esittää HHT:n mukaisesti pararatsastuskomitean kokoonpanon vahvistettavaksi vuoden alussa.

Lajikomitean tehtäviä:

  • laativat toiminnalleen vuosisuunnitelman SRL:n vuosibudjetin mukaisesti, jotka toimitetaan urheilujohtajalle
  • linjaavat kansallisen kilpailukalenterin rakentamista sekä sarjakilpailutoimintaa
  • laativat kilpailukalenterin
  • kehittävät kotimaan kilpailutoimintaa
  • laativat ohjeita olosuhteiden parantamiseksi
  • etsivät uusia kilpailupaikkoja ja rekrytoivat kilpailunjärjestäjiä ja kilpailutoimihenkilöitä
  • tekevät esityksiä sääntömuutostarpeista sääntövaliokunnalle
  • esittävät hallitukselle sääntövaliokuntaan lajin sääntövastaavaa
  • tekevät esityksiä lajin koulutustarpeista ja kokoavat toiminnastaan vuosikertomuksen

Pararatsastuskomitealla on merkittävä rooli, kun tuetaan ratsastus- ja hevosharrastuksen mahdollistamista mahdollisimman monelle. Pararatsastuskomitea toimii sekä parakouluratsastuksen lajikomiteana että erityistä tukea tarvitsevien ratsastajien harrastus- ja kilpailumahdollisuuksien edistäjänä lajista ja vammaryhmästä riippumatta. Tämän tavoitteen toteutumiseksi pararatsastuskomitean tehtäviin kuuluu myös yhteistyö liiton muiden toimielimien kanssa (mm. tallijärjestelmän ja seuratoiminnan ohjausryhmät sekä muut lajikomiteat) seuratoiminnassa ja pararatsastuksen aluevastaavien verkoston aktivointi ja tukeminen. Pararatsastuskomitean erityisen laajan roolin vuoksi komiteaan toivotaan monipuolisia osaajia, jotka tuovat mukanaan esim. asiantuntijan, toimihenkilön, palvelun tuottajan, seuratoimijan, kilpailijan tai harrastajan lajituntemuksen. Pararatsastuskomitean jäsenen tulee olla perehtynyt pararatsastukseen ja erityistä tukea tarvitsevien ratsastajien harrastamiseen ja/tai kilpailemiseen. Menestyvä pararatsastus tehdään yhdessä.

Komiteaan kuuluu puheenjohtajan lisäksi noin kuusi jäsentä. Lajikomiteat työskentelevät itsenäisesti hallituksen alaisina ja raportoivat hallitukselle, HUJO:lle ja urheilujohtajalle. Komitean jäsenten tulee olla SRL:n jäsenseurojen ja SRL:n jäseniä. Hakulomake on auki 27.8.2023 asti. Hallitus pyrkii vahvistamaan pararatsastuskomitean kokoonpanon kokouksessaan 7.9.2023.