Operagamesit tarjoavat hevosurheilun hurmaa vuodesta toiseen

3.7.2024

Kuvassa Savonlinna Operagamesin voittajat 2023 Susanna Granroth ja L'Espoir van Dorperheide. Kuva Oona Pitkonen 

 

Tiedote Katri Tiainen / Savonlinna Operagames 

Operagames-esteratsastuskilpailut ovat erottamaton osa Suomen esteratsastuksen kilpailukalenteria sekä Savonlinnan kesän tapahtumakattausta. Onhan kilpailut järjestetty Vuohimäen Ratsastuskeskuksessa joka vuosi jo yli 30 vuoden ajan. Kilpailuihin saapuu vuosittain koko joukko ratsukoita ympäri Suomea aina kansallista kärkeä myöten. 

5.-7. heinäkuuta Vuohimäen Ratsastuskeskus täyttyy jälleen hevosista, ratsastajista ja hevosurheilun ystävistä. Tänä vuonna kilpailuun on ilmoittautunut yli 180 ratsukkoa. Operagames-areenalla tullaan näkemään kansallista kärkeä mm. Madis Morna viidellä sekä Susanna Granroth ja Petra Heikkinen molemmat neljällä ratsulla. 

Viikonlopun pääluokkina ratsastetaan perjantaina Prix de Attendo 130 cm, lauantaina Prix de Eläinklinikka Norppa 140 cm ja sunnuntaina kilpailujen perinteikäs nimikkoluokka Prix de PK-Rengas Savonlinna Operagames XXXII 140 cm. Kaiken kaikkiaan kilpailuviikonlopun aikana päästään seuraamaan ratsukoiden suorituksia yhteensä 20 luokassa estekorkeuksien vaihdellessa 85-140 cm.

Vuosien aikana kilpailu on niittänyt mainetta sillä, että se on hemmotellut ratsastajia Suomen mittakaavassa poikkeuksellisenkin suurilla palkinnoilla. Tänä vuonna lisämausteen kilpailuun tuovat viikonlopun aikana ratsastettavat sarjakilpailut eri tasoilla. Heikkinen Big Tour kisataan 130-140 cm tasolla, ja tämän voittajalle on luvassa 3 000 euron rahapalkinto. Kingsland Medium Tour puolestaan kisataan 110-125 cm tasolla ja sen voittajaa odottaa 2 000 euron rahapalkinto. Savonlinnan Oopperajuhlat Small Tour käydään 95-105 cm tasolla ja sen voittaja saa 1 000 euroa. Lisäksi ratsastetaan Kultajousi Young Star 4-6-vuotiaille hevosille.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Vuohimäen Ratsastuskoulu Oy ja Savonlinnan Ratsastajat ry. Kilpailut viedään vuosittain läpi talkoovoimin ja ne ovat pienen seuran suuri voimanponnistus. Ydintavoite tarjota huipputason kilparatsastusta niin lajin harrastajille kuin lajia tuntemattomille myös itäisessä Suomessa elää yhä.

Tapahtumaan on pääsymaksu 10 €/pvä. Perjantaina sisäänpääsy S-Etukortilla puoleen hintaan.

Viikonlopun kilpailuohjelman ja lisätietoja löydät osoitteesta www.operagames.fi.
(Tarkat aikataulut julkaistaan lähempänä kisoja.)

Lisätietoja
Kilpailun pääsihteeri
Merja Rautiainen
puh. 0400 653 630

www.operagames.fi