Paralympiakomitean kysely liikunnan apuvälineiden saatavuudesta

31.3.2023

Oletko vuokrannut liikunnan apuvälineitä? Millaisia liikunnan apuvälineitä tarvitsisit? Mitä esteitä apuvälineiden vuokraamiselle on?

Auta purkamaan pullonkaulat liikunnan apuvälineiden saatavuudessa – vastaa kyselyyn

Moni toimintarajoitteinen henkilö tarvitsee erilaisia liikunnan apuvälineitä voidakseen urheilla tai harrastaa mieleistään liikuntamuotoa. Liikunnan apuvälineiden saatavuus Suomessa on heikolla tolalla. Välineet ovat kalliita, eikä niiden hankintaan usein ole saatavissa tukea. 

Liikunnan apuvälineitä on kuitenkin vuokrattavissa, jotta liikkujat pääsevät alkuun harrastuksessaan ja saavat kokeilla, millainen väline on sopiva. Näin harrastus ei tyssää heti alkuunsa välinehankintavaiheeseen. Välineitä voi vuokrata tai lainata mm. Paralympiakomitealta, Malikkeelta, kuntien liikuntapalveluista ja laskettelukeskuksista. 

Jotta liikunnan apuvälineiden vuokraamisprosessia ja sitä myötä välineiden saatavuutta voitaisiin kehittää, Paralympiakomitea on laatinut sähköisen kyselyn, jolla selvitetään välineiden vuokraamiseen liittyviä pullonkauloja. 

Kyselyyn vastaaminen vie muutaman minuutin. Vastata voi nimettömänä, mutta jos haluaa osallistua viiden (5) Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan lahjakortin arvontaan, voi kyselyn lopussa olevaan vapaaseen kommenttikenttään kirjata nimensä ja sähköpostiosoitteensa. 

Vastaa kyselyyn 15.4. mennessä. 

SIIRRY KYSELYYN TÄSTÄ


Lisätiedot:

Suomen Paralympiakomitea, viestintäpäällikkö Lauri Jaakkola, puh. 045 136 8695, lauri.jaakkola@paralympia.fi
Suomen Paralympiakomitea, apuvälineneuvoja Jukka Parviainen, puh. 045 677 0516, jukka.parviainen@paralympia.fi