SRL:n ohjelma Hevoset-messuilla

2.4.2024

Tervetuloa Hevoset-messuille Tampereelle 6.-7.4. nauttimaan messuhulinasta ja tapaamaan hevosväkeä.

Hevosyhteisö kokoontuu Hevoset-messuille 6.-7.4. Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen, ja lauantai-iltana juhlitaan Hevosgaalan merkeissä Sokos Hotel Tornissa. Tule viettämään mukava messuviikonloppu Tampereelle!

Suomen Ratsastajainliitto on jälleen näyttävästi mukana messujen yhteistyökumppanina. Osastollamme A 652 voit tavata SRL:n henkilökuntaa, vapaaehtoisia ja yhteistyökumppaneita. Messut lähtevät lauantaina mukavasti käyntiin Hämeen alueen nuorisotiimin onnenpyörällä, minkä jälkeen pararatsastuskomitea tulee osastolle esittelemään lajia ja jakamaan tietoa. Sunnuntaina paikalla on yhteistyökumppanimme Liikenneturvan kouluttaja Tuike Holopainen, jota voi tulla jututtumaan hevosten kanssa liikkumisen tiimoilta. Koko viikonlopun ajan voit tutustua osastollamme uusin hevostaitomerkkeihin ja liittyä ratsastusseuran jäseneksi - liittymislahjana jälleen mm. Helsinki Horse Show -lippuja!

Lavaohjelmissamme ovat esillä hevosen hyvinvointi, hevostaitomerkit, nuoret hevoset ja nuoret ratsastajat, hevosen kanssa liikkuminen sekä urheilusponsorointi. Kakkoskerroksen kokoustiloissakin käy kuhina, kun eri työryhmät ja vapaaehtoisporukat kohtaavat toisiaan ja suunnittelevat toimintaa. Sunnuntaina järjestetään kaikille kiinnostuneille avoin pararatsastsutoimijoiden tapaaminen tilassa Fokker & Pyry klo 13 alkaen. 

Mikäli et ole vielä hankkinut messulippua, muista hyödyntää seurojen SRL-jäsenien 30 % alennus aikuisten päivälipuista ennakkoon Ticketmasterin sivuilta ostettuna. Lisätiedot

Nähdään Hevoset-messuilla!

Lavaohjelmamme lauantaina

Black Horse lava (E-halli)  klo 9.25  Miten voin ratsastajana edistää opetushevosen hyvinvointia?  
Opetushevoset ovat tärkeässä roolissa, kun opetellaan hevos- ja ratsastustaitoja, ja niiden hyvinvointi on harrastamisen edellytys. Aiheeseen pureudutaan SRL:n tallitoiminnan kehittäjän Minna Peltosen johdolla.  

Bäkkäri lava (A-halli)  klo 10.00 Talent-ohjelma - kohti kilparatsastajan urapolkua! 
Tavoitteellisesta ja kokonaisvaltaisesta valmentautumisesta kiinnostunut nuori ratsastaja ja hänen huoltajansa: tule kuuntelemaan, miten Suomen Ratsastajainliiton Talent-ohjelma voi tukea ratsastajia ja antaa heille eväitä kilpailu-uran alkuvaiheille. Ohjelmassa mukana olevat keskustelevat SRL:n seuratoiminnan kehittäjä Emmi Korpiolan johdolla. 

Black Horse lava (E-halli) klo 14.40 Palkitsemiset
Hämeen alueranking ja Valtakunnallinen hevostaitomestaruus

Black Horse lava (E-halli)  klo 16.55 Sarjakilpailut nuoren ratsuhevosen urapolun tukena  
Este-, kenttä- ja kouluratsastuksen nuorten hevosten kanssa työskentelevät ammattilaiset keskustelevat sarjakilpailuiden merkityksestä hevosten kouluttamisen ja urakehityksen kannalta SRL:n kansallisen kilpailutoiminnan kehittäjän Liina Hannulan kanssa. 

Lavaohjelmamme sunnuntaina

Black Horse lava (E-halli) klo 10.00 Hevostaitomerkit – Osoita taitosi uusien merkkien avulla 
Hevostaitomerkit ovat uudistuneet Suomen Hippoksen ja Suomen Ratsastajainliiton yhteistyössä. Tule kuulemaan, millaisia uudet merkit ovat, miten niitä voi suorittaa ja miten voit hyödyntää niitä hevosharrastuksessasi. SRL:n koulutus- ja tapahtumakoordinaattori Emmi Kupiainen ja Hippoksen nuoriso- ja harrastustoiminnan koordinaattori Johanna Pökkä Hippoksesta kertovat uudistuksesta Emmi Korpiolan haastattelemana.  

Bäkkäri lava (A-halli) klo 10.25 Ratsun kanssa liikenteessä – ennakoi ja ole tarkkana 
Liikenneturvan kouluttaja Tuike Holopainen käy läpi turvallista ratsastamista liikenteessä ennakoinnin näkökulmasta, mitkä liikennesäännöt on jokaisen ratsastajan tiedettävä ja miten voi itse parhaiten varautua tuleviin, yllättäviinkin tilanteisiin. Yhteistyössä Liikenneturva ja Suomen Ratsastajainliitto ry. Tuike Holopainen on tavattavissa ohjelman jälkeen SRL:n osastolla A 652.

Bäkkäri lava (A-halli) klo 11.25 Miten huomioida hevosen hyvinvointi ratsastuksessa  
SRL:n Hevosen hyvinvointi -työryhmän jäsenet Salla Varenti ja Heli Hyytiäinen keskustelevat SRL:n tallitoiminnan kehittäjä Minna Peltosen johdolla. 

Black Horse lava (E-halli) klo 14.05 Urheilusponsorointi – Miten tukea varainhankinnalla hevosharrastusta ja urheilijan uraa? 
Tule kuulemaan hevosharrastuksen ja urheilijan uran sponsoroinnista ja varainhankinnasta. Panelisteina ratsastuksen, ravien ja muiden urheilulajien urheilijoita ja asiantuntijoita. SRL:n vapaaehtoistoiminnan kehittäjä Emmi Korpiola juontaa paneelin. 

Avoimet tapaamiset

Sunnuntaina klo 13-15 Pararatsastustoimijoiden tapaaminen. Pääaulasta toiseen kerrokseen, kokoustila Fokker & Pyry. Tapaamisen jälkeen on varattu aikaa vielä erikseen Hämeen alueen pararatsastustoimijoille alueellisesta toiminnasta keskusteluun.

Lauantaina klo 14.30-15.30 järjestetään Hämeen alueen ratsastusseurojen nuorisovastaavien tapaaminen tilassa Fokker & Pyry. Tapaamiseen on ollut ennakkoilmoittautuminen tarjoiluvarausten vuoksi, mutta ovella voi käydä kurkkaamassa, olisiko tilassa vapaita tuoleja jäljellä. 

Messujen ohjelma ja aikatauulut.