Supersuositut meetingit tekevät paluun Hevosopistolle!

12.4.2023

Kesällä 2023 Hevosopistolla Ypäjällä järjestetään suositut Talent-, poni- ja juniormeeting 4.–7.6. Ypäjällä on mahdollisuus valmentautua huippuolosuhteissa kokeneiden ammattivalmentajien johdolla. Valmentautua voi joko koulu-, este- tai kenttäratsastuksessa. Meeting on upea mahdollisuus päästä kohti omia tavoitteita ja treenata Ypäjän kilpakentillä ponisi tai hevosesi kanssa.

Tiedote ja kuva Hevosopisto

Leiriohjelmaan kuuluu monipuoliset valmentautumiseen liittyvät teoria- ja demotunnit sekä treenejä derbykentällä, maastoesteillä tai kansainvälisellä kouluareenalla! Meetingin jälkeen alkaa heti Hevosopiston kisaviikko. Meeting onkin siis täydellinen mahdollisuus valmistautua tuleviin kilpailuihin ja tutustua kisa-areenoihin.

Meeting-leirit sopivat ratsukoille, jotka valmentautuvat ja ratsastavat tavoitteellisesti. Laadukkaasta ja tavoitteellisesta valmennuksesta vastaavat Christine ”Cinna” Procópe, Marja ”Tytteli” Tetri-Rantanen, Matti Eklund, Tiina Tarkkala, Anu Korppoo ja Tuija Rosenqvist.

Cinna Procópe on aktiivi kilpauransa jälkeen valmentanut esteratsastuksessa. Hän on seurannut läheltä kansainvälisen tason esteratsastusvalmentajien menetelmiä ja kursseja mm. Paul Schockemöhlen ja Franke Sloothaakin luona. Cinna on menestynyt erinomaisesti esteradoilla ja hän on mm. voittanut Suomen GP-sarjan 1985 ja 1986, SM-kultaa 1985 ja saanut SM joukkue kultaa 1979.

Marja ”Tytteli” Tetri-Rantanen on koko ikänsä toiminut hevosten parissa. Hän kilpaili jo nuorena poniluokissa kansainvälisissä kilpailuissa ja myöhemmin harrastus vaihtui ammatiksi, kun hän opiskeli Ypäjällä mastertason ratsastuksenopettajaksi ja ammattivalmentajaksi. Hän on ollut maajoukkueessa poni- ja junioriratsastajana kenttä- ja esteratsastuksessa 1988–1996. Tytteli on menestynyt paljo kilpakentillä mm. kenttäratsastuksessa SM-pronssia, kenttäratsastuksen joukkuekisoissa PM-kultaa ja EM-edustus, esteratsastuksessa SM-kultaa ja joukkuekisoissa PM-pronssia sekä estehallimestaruuskisoissa kultaa.

Matti Eklund on Ypäjällä opinnot suorittanut esteratsastaja. Hän on käynyt myös Suomen Ratsastajainliiton järjestämät valmentajakurssit. Kilparatsastusta Matti on harrastanut kansallisella tasolla 14-vuotiaasta lähtien. Hänellä on esteratsastuksesta vaativalta tasolta sijoituksia 140 cm luokista. Matti Eklund on toiminut ratsastuksenvalmentajana pitkään. Hän aloitti ratsastustunteja pitämällä Peik Andersinin ratsastuskoulussa ja saanut oppia monilta huippu nimiltä mm. Daan Nanning, Franke Sloothaak, Malin Baryar ja George Morris.

Tiina Tarkkala on valmistunut Hevospistolta 70-luvun lopulla. Vuonna 2013 hän suoritti valmentajan ammattitutkinnon Vierumäen Urheiluopistolla. Tiina on toiminut päätoimisena ratsastuksenopettajana eri ratsastuskouluissa 1977-2007. Ratsastuskoulun opettajan töiden ohella hän on valmentanut eritasoisia ratsastajia omien hevosten kanssa. Tunnetuin valmennettava lienee Ville Vaurio, jota Tiina on valmentanut shettiksistä nuorten vuosiin asti. Tiinalla on itse kilpailut vaativa A -tasolla ja hän ratsastaa edelleen säännöllisesti oppilaiden ja valmennettavien hevosia.

Anu Korppoo on master-opettaja, ammattivalmentaja ja hän toimii Ratsastajainliiton liittovalmentajana Häme, Keski-Suomi ja Pohjanmaa alueinaan. Hänellä on useita omia vastuuvalmennettavia ja menestystä on tullut usealla tasolla eri ikäluokissa. Anu opettaa monipuolisesti Ypäjän hevosopistolla mm. ratsastuksenopettajiksi-, valmentajiksi sekä ratsuttajiksi kouluttautuvia opiskelijoita. Hän on kilpaillut niin koulu, este kuin kenttäratsastuksessa aikoinaan ja paneutunut myöhemmin enimmäkseen kouluratsastuksen saloihin

Tuija Rosenqvist on kilpaillut menestyksekkäästi kenttäratsastuksessa kansainväliselle 3*-tasolle asti ja hän on suomen maajoukkueratsastaja. Hän pitää ratsastus Lempäälässä ratsastuskoulua ja on toiminut ratsastuksen opettajana useita vuosia. Ratsastuskoulussa opettamisen lisäksi hänellä on myös valmennusryhmiä oman tallinsa ulkopuolella. Tuijalla on lukuisia voittoja ja sijoituksia kansainvälisistä- ja kansallisista kenttä- ja esteratsastuskilpailuista, mm. useampi SM- kulta, Mannerheim-kilpailun voitto sekä PM-kultaa ja hopeaa. Tuijan valmennettavat ovat menestyneet myös hienosti mm. Junioreiden SM-kulta 2018.

Kuvia medialle: https://hevosopisto.kuvat.fi/kuvat/Hevosopisto/Medialle/
Lisätiedot ja ilmoittautuminen: » Leirikesä 2023 (hevosopisto.fi)
Anu Korppoo, anu.korppoo@hevosopisto.fi, 040 860 7611