Toimiston blogi: miten sujui Annin TET-viikko liiton toimistolla?

7.10.2019

Olen yhdeksäsluokkalainen Anni Helsingistä. TET- jaksomme oli  30.9.- 4.10. ja olin tutustumassa työelämään Suomen Ratsastajainliitolla, erilaisissa avustavissa työtehtävissä. Päädyin hakemaan juuri Ratsastajainliittoon sporttitetin kautta. Yritin tohkeissani etsiä paikkaa, jossa voin syventää tietoani hevosista tai oppia jotain uutta liiketoiminnasta. Löysin molemmat samasta paikasta, joten pistin hakemuksen heti tulille ja sain pian myöntävän vastauksen.

Menin liiton toimistolle täyttämään TET-sopimukseni, ja sain ensivaikutelmani paikasta. Hämmennyin, sillä työntekijöitä oli vähän, mutta tunnelma oli todella rento ja mukava, tuli heti tervetullut olo. Työntekijöistä loisti mahtava yhteishenki ja hyvä työilmapiiri. Tilat olivat todella yhtenäisiä, vaikka jokaisella oli oma työhuone. Ovet pidettiin auki ja kulkeminen oli helppoa. 

Kun juttelin työtehtävistäni vastuuhenkilöni Sari Siltalan kanssa, kävi ilmi, että jokainen päivä on uusi päivä, ja työtehtäviä on vaikea ennustaa, sillä ne voivat muuttua päivittäin. Se kuulosti juuri minun jutultani, sillä tykkään monipuolisesta tekemisestä, enkä orjallisesta tehdastyöstä. Saisin auttaa työntekijöitä parhaani mukaan, esim. etsimällä nippelitietoa jotain kokonaisuutta varten. Ajattelin heti, että tämä pesti on kuin minulle tehty. Töitä ei tarvitse ottaa kotiin mukaan, ja itse työpaikalla on hyvä ja rento tunnelma.  

Heti ensimmäisenä päivänä pääsin mukaan palaveriin. Oli todella mukavaa päästä istumaan yhdessä oikeiden työntekijöiden kanssa palaveripöytään ja kuunnella mitä siellä oikein puhuttiin. Tuli todella etuoikeutettu ja luotettu olo. En ollut aikaisemmin ollut mukana palaverissa, joten heti tuli jotain uutta. Pääsin viikon aikana pakkaamaan paljon erilaisia ja erikokoisia paketteja. Kirjoitin myös osoitteita lähteviin kirjeisiin, sillä Horse Show:n lähestyessä kirjeitä meni tavallista tiuhempaan tahtiin. Pääsin tutustumaan Ratsastajainliiton Sense-palvelimeen, jonne kirjasin suoritettuja merkkejä. Sain koko ajan uutta tietoa Ratsastajainliitosta, pääsin kirjoittamaan megatrendeistä ja etsimään muutamia osoitteita.

Koko viikko oli todella antoisa ja opin vaikka mitä uutta Sense-ohjelmasta, Ratsastajainliiton toiminnasta ja ylipäätänsä ratsastuksesta, paketoinnista ja kirjeiden ja pakettien osoitetietojen kirjaamisesta. Pelkkää plussaa toi myös loistava ruokavalikoima eli runsas salaatti tai buffet, joka muuttui joka päivä. Sain myös loistavia ruoanlaittovinkkejä. Viikko oli todella hauska ja rento, ja olisin halunnut, että meillä olisi ollut kahden viikon TET, niin olisin päässyt vielä seuraavaksi viikoksi liitolle hommiin.

Kirjasin ennen TET- jakson alkamista tavoitteita itselleni, jotka minun olisi pitänyt suorittaa jakson päätyttyä. Tavoitteenani oli pyrkiä tekemään minulle annetut tehtävät mahdollisimman hyvin ja tehtävänannon mukaisesti. Yritin olla reipas ja monipuolinen, ja auttaa parhaani mukaan. Toivoin saavani uusia kokemuksia ja tuttavuuksia. Nyt kun katson viikkoa takaperin, niin onnistuin omasta mielestäni hyvin. Koin olevani hyödyksi työyhteisölle. Ja tulisin mielelläni uudelleen.