Alina Huovinen Garcia tavoitteeseensa 160 km matkalla

28.3.2022

Matkaratsastaja Alina Huovinen Garcia huokui tyytyväisyyttä kolmen tähden kilpailun jälkeen. Espanjassa asuva ratsastaja kilpaili ensimmäistä kertaa Shagya Florinalla 160 km matkan ja tuli maaliin tavoitteiden mukaisesti keskiajassa 18,4 km/h. Sijoitus oli kuudes kovatasoisessa kilpailussa, jossa espanjalaiset antoivat näyttöjä MM:a varten.

Alina Huovinen Garcia ja Beobide vuoden 2015 EM-kilpailuissa. Kuva Anniina Huovinen.

 

”Tavoitteena oli päästä aikaan 18 km/h, sillä tämä oli hevosen ensimmäinen 160-kisa. En halunnut mennä sen lujempaa. Kaikki sujui hyvin, ja hevonen tuli freesinä maalliin, syke oli 48.”

”Hyvin on työt tehty kotona. Tuo 18 aika ei ole olenkaan hidas, mutta ei sillä voiteta. Olin kuitenkin ensimmäinen niiden 21-ajan ratsukoiden, jotka lähtivät hakemaan voittoa, jälkeen maalissa.”

10-vuotias ruuna on ollut Huovinen Garcialla 2-vuotiaasta lähtien. Etenemiseen tuli kuitenkin merkittävä viivästys, kun ratsastajan jalasta katkesivat viime vuonna sekä sääri- että pohjeluu. Koko vuosi meni sairaslomalla. Satulaan hän palasi vasta tämän vuoden tammikuussa. Tällä kaudella hän hakee kvaalituloksia ensi kesän arvokilpailua varten.

”Tavoitteenani on ensi kauden EM-kilpailu. Kolme 160-kisaa tänä vuonna olisi jo aika paljon yhdelle kaudelle. Se vaatisi paljon enemmän treeniä ja tavoitteellista työskentelyä.”

Kilpaileminen kisatauon jälkeen tuntui taas erittäin hyvältä.

”Jännitys oli kova, ja niin olivat odotuksetkin, kun tämä olin meidän kotikisamme. Odotukset ovat niissä aina kovat. Ainoa huono puoli siinä on se, että hevoset tietävät matkalla, mistä risteyksestä pääsee kotiin. Tänään hevoset olivat isolla laitumella ja tekivät ilopukkeja. Ne ovat palautuneet hyvin.”

Huovinen Garcia sijoittui myös 120 km matkalla ollen O Bajan Batlalla kolmas.

”Jalkani kesti hyvin kaksi kisapäivää. Hevonen ei ehkä ollut ihan maailman paras. Se oli hermostunut vetcheckissä, mikä nosti sykettä. Stressi voi nostaa sykettä jopa parikymmentä lyöntiä. Muuten se oli hyvä.”

Kotitallissa on neljä kahden-kolmen tähden kisahevosta ja yhdeksän nuorta. Huovinen Garcia arvio nopeasti, että hän viettää satulassa noin 70 km päivässä.

”Yhden hevosen kanssa tehdään 60-70 km viikossa, raskaina treeniviikkoina jopa 80 km.”

Shagya Florina kilpailee seuraavaksi loppukaudesta kolmen tähden tasolla hakien toista EM-kvaalia. Kesällä Espanjassa on liian kuuma kilpailemiseen. Huovinen Garcia sijoittui seitsemänneksi vuoden 2015 EM-kilpailuissa hevosellaan Beobide.

Matkaratsastustulokset, XV Raid de Tordera, Tordera, Espanja
25.3.

CEI3* 160 km, lähti 22.
1) Alvarez Ponton Maria - Cinetik de Becherel, ESP 21,144 km/h
2) Gil Berenguer Carrera - Akim Cabirat, ESP 21,143 km/h
3) Maite Pradera Ledo - JM Espejo, ESP 21,142 km/h
...6) Alina Huovinen Garcia - Shagya Florina, FIN 18,408 km/h
Täydet tulokset: https://www.enduranceonline.it/live/cat/V.php?gara_id=1000&v_categoria=V6_1

26.3.
CEI2* 120 km, lähti 27.
1) Paula Curto Manosa - Americano, ESP 20,151 km/h
2) Jordi Arboix Santacreu - Shaly D´Arsol, ESP 19,744 km/h
3) Alina Huovinen Garcia - O Bajan Batla, FIN 19,451 km/h
Täydet tulokset: https://www.enduranceonline.it/live/cat/V.php?gara_id=1173&v_categoria=V4_1