Anna-Julia Kontio ja Lorenzo hienossa lennossa Hong Kong Mastersin esteillä

11.2.2018


Anna-Julia Kontio - Lorenzo, kuva mechelenin mc Outi Räisänen

Anna-Julia Kontio ja Lorenzo hienossa
lennossa Hong Kong Mastersin esteillä

Esteratsastaja Anna-Julia Kontion pitkä kisamatka Hong Kong Mastersiin oli menestys. Hän otti Lorenzolla kymmenennen sijan sekä sunnuntain GP:ssä että perjantain pääluokassa. Arvostettuun viiden tähden kilpailutapahtumaan oli kutsuttu joukko huippunimiä, ja sijoitukset tulivat erittäin kovassa seurassa.

- Olen tosi tyytyväinen, että saimme kahdesta isosta luokasta täällä sijoitukset. Ylipäänsä on hyvät fiilikset kilpailla tällä tasolla hyvässä vauhdissa, Kontio iloitsee paikan päältä tavoitettuna.

Kontio otti samassa kilpailussa kaksi vuotta sitten toisen sijan 150-esteillä sekä GP-sijoituksen orilla Pacific des Essarts.

- Pidin kilpailusta tosi paljon jo edellisellä kerralla. Olosuhteiltaan se on suhteellisen samanlainen kuin kilpailut Euroopassa, mutta kaikki muu täällä ympärillä ja pitkät matkat ovat erilaista.

Sunnuntain GP:n voittivat tuplanollalla ja kovalla ajalla Ranskan Patrice Delaveau ja Aquila HDC, perjantain luokan hyppäsi nimiinsä Saksan Daniel Deusser ratsulla Cornet D'Amour. Kontio selvitti 160 cm:n GP:n molemmat kierrokset neljällä virhepisteellä, perjantain 150-luokassa saldona oli yksi aikavirhe ensimmäiseltä radalta ja toiselta kova aika ja kaksi puomia. Molemmista sijoituksista sai arvokkaita maailmanlistan pisteitä hyvien palkintorahojen ohella, GP:stä 7.656 Yhdysvaltain dollaria ja perjantailta 1.680.

Yhteistyö vasta kymmenvuotiaan holsteinruunan kanssa käynnistyi vain vajaat neljä kuukautta sitten. Kontio on tuonut hevosen maailman huipputasolle nousujohteisesti ja tasaisen varmoin ottein. Kaksi viikkoa sitten ratsukko oli upeasti viides Zürichin viiden tähden GP:ssä, joka hypättiin maailmancupin osakilpailun yhteydessä. Kontio lentää kotiin sunnuntaina illalla ja Lorenzo seuraa perässä toisella koneella.

- Lorenzo on tehnyt paljon kilpailuja ja koko ajan paremmin, nyt se ansaitsee pienen tauon, Kontio kiittää.

Kontio ei jää itse lepäilemään laakereilleen, vaan ahkeroi toisten kilpahevostensa kanssa heti ensi viikonloppuna Belgian Lierissä kahden tähden kilpailuissa.

9.-11.2. Esteratsastusta CSI5* Hong Kong Masters /http://www.longinesmasters.com/en

Sunnuntai 11.2.
Grand Prix, kaksi kierrosta, toiselle 12 parasta, sijoittuu 12/20
1) Patrice Delaveau - Aquila HDC, FRA 0-0/37.81
2) Max Kühner - Cielito Lindo 2, AUT 0-0/37.88
3) Daniel Deusser - Cornet D'Amour GER 0-0/37.96
…10) Anna-Julia Kontio – Lorenzo, FIN 4/51.43
Täydet tulokset: http://www.longinestiming.com/#!/equestrian/2018/1448/html/en/longinestiming/resultlist_F.html

Perjantai 9.2.
150 cm, perusrata, toiselle kierrokselle 10 parasta, sijoittuu 12/22
1) Daniel Deusser - Cornet D'Amour, GER 0-0/38.73
2) Jérôme Guery - Garfield de Tiji des Templiers, BEL 0-0/40.97
3) Robert Smith – Ilton, GBR 4-0/41.08
…10) Anna-Julia Kontio – Lorenzo, FIN 1-8/41.80
Täydet tulokset: http://www.longinestiming.com/#!/equestrian/2018/1448/html/en/longinestiming/resultlist_B.html