Anna-Julia Kontio nousi GP-sijoitukselle Team Harmonyn väreissä

15.7.2018

Anna-Julia Kontio, arkistokuva Team Harmony

Esteratsastaja Anna-Julia Kontio otti kansainvälisen kolmen tähden GP-sijoituksen uudella ratsullaan, holsteintamma Ornellaialla Knokkessa Belgiassa myöhään lauantai-iltana. Ratsukko sai yhden pudotuksen 155 cm:n perusradalla, mutta erittäin nopea vauhti siivitti sen seitsemännelle sijalle. Yhdellä pudotuksella perusradan selvitti 16 ratsukkoa.

- Pudotus tuli loppuradasta, mutta meillä oli aika reipas tempo, eikä ollut huolta, että joku olisi ollut nopeampi. Siinä vaiheessa, kun pääsemme uusintaan, tämän hevosen kanssa voi kilpailla ihan kärkisijoista vauhdin puolesta. Tämä oli meille ensimmäinen GP ja isompi luokka. Olen tosi tyytyväinen miten hevonen toimi ja miten se on muuttunut näiden viikkojen aikana. Yhteistyö tuntui hyvälle, hevonen oli hienosti mukanani ja taisteli puolestani. Meille tuli viikko sitten isompi virhe kolmoissarjalla, olen korjannut asiaa viime viikon, ja varmistelin ehkä liikaa sarjan b-osaa, jolloin pudotus tuli a-osalla, mutta olen kyllä olen kaikin puolin tosi tyytyväinen, Kontio kertoo.

- Tänään meillä on vielä yksi isompi 150-luokka sen kanssa, ja sen jälkeen muutamia muita kolmen tähden kisoja suunnitteilla. Eilisen perusteella hevonen tuntui tosi lupaavalle, kun valmistelemme sitä kohti isoja ratoja. Parina meillä ei ole vielä paljon yhteistä kokemusta, mutta hienosti jo tässä vaiheessa on päästy tekemään hienosäätöä. Olen tosi iloinen, mikä yhteinen sävy meille on jo löytynyt. Lähimpänä päätavoitteena on maailmancupin ensi kausi.

Luokassa lähti 59 ratsukkoa, joista vain 5 hyppäsi ensimmäisen osuuden virheittä. Uusinnassa puomit pysyivät ilmassa vain kahdella, ja ajassa voittoon ratsasti Ranskan Jacques Helmlinger Tonic des Metsillä ennen USA:n  Georgina Bloombergiä ratsulla Crown. Luokassa jaettiin saa myös arvokkaita maailmanlistan pisteitä.

Kontio liittyi kesäkuussa  kansainväliseen esteratsastusjoukkueeseen, Team Harmonyyn, jonka päämaja on Newmarketissa, Suffolkissa, Englannissa. Team Harmony tukee lahjakkaita nuoria ratsastajia ja tarjoaa heille tilaisuuden kilpailla kansainvälisellä kärkitasolla. Kontiolla on kilpailtavanaan useita huippuhevosia.

1.-15.7. Esteratsastusta CSI3* Knokke, Belgia / www.knokkehippique.com   

GP, 155 cm, perusrata ja uusinta, 59 lähtijää ja 15 sijoittuu

1) Jacques Helmlinger, FRA – Tonic des Mets 0-0/46.45, 2) Georgina Bloomberg, USA – Crown 5 0-0/47.05, 3) Francois Xavier Boudant, FRA – Ciento 0-4/44.13… 7) Anna-Julia Kontio, FIN – Ornellaia 4/68.79
Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/327328

Juuli ja sisar Nyppy Kontio Kronenburgissa, kuva SRL Outi Räisänen

Päivitys 15.7. - Kontio otti sunnuntain päaluokassa myös 12. sijan!

CSI3* 150 cm perusrata ja uusinta, 49 lähtijää ja 13 sijoittuu

1) Virginie Thonon, BEL – High Tech Vy de Septon 0-0/44.32, 2) Koen Vereecke, BEL – Glasgow MB 0-0/46.16, 3) Christian Weier, LUX – Global 0-0/48.45… 12) Anna-Julia Kontio, FIN – Ornellaia 4/74.33
Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/327585