Arja Mikkonen ja SG Oberon kärjessä Slovakiassa

1.6.2010

CAI-1 Topolcianky 14.-16.9.

Arja Mikkonen ja SG Oberon nousussa maailmansarjan kakkosiksi

Arja Mikkonen ja SG Oberon nousivat johtoon reilulla kymmenen pisteen kaulalla koulukokeessa kansainvälisissä valjakkoajokilpailuissa Topolciankyssa Slovakiassa perjantaina. Mikkosen voitto Aszarissa Unkarissa elokuussa nosti hänet valjakoiden maailmansarjassa "Kühnle Top Driver Award" neljänneksi. Mikäli Mikkonen onnistuu pitämään voitosta kiinni, hän nousee kokonaissarjan toiseksi Topolciankyn ollessa viimeinen ja ratkaiseva kilpailu.  
Arja ja SG Oberon MM-kisoissa Italiassa viime vuonna (kuva Anna Vähäkuopus)

- Ohjelma meni tosi hyvin. Joku peruutus oli hieman vino ja ensimmäinen ravilisäys vähän vaisu, mutta otankin sen yleensä aika varovaisesti, koska Oberon laukkaherkkä, se on 17-vuotiaaksi hevoseksi yllättävän freshi. Vaihdoin kärryni tänä kesänä kaksipyöräisistä nelipyöräisiin, ja tuntuu että Oberon liikkuu niiden kanssa paremmin ja tasaisemmin, vaikka ne ovat painavammat, Mikkonen kertoo.

- Tulin tänne lähinnä voittamaan Top Driver Awardin, mutta koska kilpailijoita onkin paikalla vain kymmenen, voitto antaa sarjapisteitä sen verran vähemmän, että minulla on mahdollisuus vain toiseen tilaan, hän harmittelee.

Maraton eli maasto- ja esteosuus ajetaan lauantaina ja kilpailut ratkeavat tarkkuuskokeessa sunnuntaina.

- Oberon on ollut hieman hankala ajaa, se on tullut vähän vahvaksi ohjata, mikä johtuu varmaan siitä, että käteni oli kipsissä alkukauden. Esteet ovat kivoja ja maratonrata hieno, tämä on parhaita kisapaikkoja missä olen ollut, Mikkonen toteaa ennen lauantain kisaurakkaansa.

Arja Mikkonen on kansainvälisesti menestyneimpiä valjakkokuskejamme. Hän voitti SG Oberonilla henkilökohtaisen MM-kullan Itävallassa 1998 sekä MM-joukkuehopeaa 2002 Ranskassa ja 2004 Ruotsissa. Viime vuoden MM:ssä Italiassa Mikkonen oli seitsemäs.

Tuloksia CAI-1 Topolcianky 14.9., koulukoe: 1) Arja Mikkonen / SG Oberon, FIN 47,23 p. 2) Gabor Lantos / Apollo, HUN 57,34 p 3) Heinrich Scheiblofer - Romanov, AUT, 59,52

Tietoa Top Award: http://www.hoefnet.nl/drivingresults/2007/TOPDRIVERAWARDS/A_07_st_TDA_1_57.pdf

Tulokset ja lähtölistat: www.nztopolcianky.sk/