Bastioniin seitsemän kovaa estejoukkuetta

1.6.2010

CSIO**** & CDI*** Hamina Bastioni Horse Festival 15.-17.6.

Hamina Bastioniin tulee seitsemän kovatasoista joukkuetta
Mikael Forstén ja Pentti Pentti ovat valmiita vastaamaan haasteeseen


Viikon kuluttua alkavan Hamina Bastioni Horse Festivalin joukkueet on nimetty. Lähes neljänkymmenen ulkomaalaisratsukon joukossa on monta kansainvälisesti menestynyttä ratsastajaa, kuten Thomas Velin,  Gerry Flynn ja  Shane Carey.  Suurin osa seitsemästä Nations Cup -joukkueesta kuuluu sarjan kärkimaihin.  Kilpailusta on tulossa Haminan kovatasoisin Nations Cup -kilpailu. Yhteensä kilpailussa on edustettuna yhdeksän maata.

Suomen Nations Cup -joukkueen "ulkomaanvahvistukset" Mikael Forstén ja Noora Pentti valmistautuvat Hamina Bastioni Horse Festivaliin hyvillä mielin. Molemmat valmistelivat hevosiaan kovatasoisessa kansainvälisessä kilpailussa Hamina Bastionia varten.
Kuvassa esteratsastaja Noora Pentti ja kouluratsastaja Terhi Stegars.

- Hyppäsin Skybreakerilla Pforzheimissa kolme isoa rataa. Kaksi ensimmäistä luokkaa se hyppäsi hyvin, mutta väsähti kolmannessa loppuradasta. Hevonen on ollut hallikauden jälkeen kevyemmällä. Nämä olivat sen ensimmäiset ulkokisat, Forstén toteaa.

Noora Pentti kilpaili Evli Cagliostrolla Wiesbadenissa kaksi 150-rataa. Ori toimi kisatauon jäljiltä molemmissa luokissa hyvin. Forstén ja Pentti lähtevät puolustamaan Haminassa kahden vuoden takaista Nations Cup -voittoaan.

- Haminassa on tänä vuonna mukana aiempaa kovempia joukkueita. Lähdemme täysillä Nations Cupiin, mutta voittaminen on varmasti aiempaa vaikeampaa. Areena on upea vaikkakin erikoinen verrattuna muihin Nations Cup -kisoihin, Haminassa mielellään kilpaileva Forstén kuvaili.

Nations Cupissa starttaa viisi huippumaata
Suomen joukkue saa Bastionissa vastaansa kolme FEI Nations Cup -sarjan kärkimaata. Irlannin joukkueessa kokeneimpia ovat lukuisia Nations Cup -voittoja keränneet Gerry Flynn ja Shane Carey. Italian joukkueessa on myös Nations Cup -voittoja ratsastaneitä edustajia. Tanskan joukkueen kärkinimi on moninkertainen arvokisamenestyjä Thomas Velin. Hän tuo Haminaan MM-ratsunsa Godsend du Reverdyn.

Iso-Britannia lähettää Suomeen ensimmäisen joukkueensa sitten Helsingin olympialaisten. Joukkueen kärkinimi on tuore Grand Prix -voittaja James Davenport. Myös Yhdysvalloista on tulossa kovatasoinen joukkue. Sen mielenkiintoisimmat jäsenet ovat New Yorkin pormestarin tytär Georgina Bloomberg ja joukkueenjohtajana toimiva maailmancupin 1982 finaalin voittaja Melanie Smith Taylor. Molemmat maat kilpailevat myös Samsung Superliigassa. 

Bastionissa esteratsastajilla on mahdollisuuss saada tarvittavia karsintanäyttöjä Grand Prix ja Nations Cup -luokissa karsintanäyttöjä EM-kilpailuja ja Pekingin olympialaisia varten. 

Kouluratsastajat Bastioniin suoraan PM-radoilta
Mielenkiintoisimmat kotimaiset kouluratsukot ovat suoraan Helsingin PM-kisoista Haminaan saapuvat Terhi Stegars ja Nina Pölönen. He saavat vastaansa mm. Ruotsin maajoukkueratsastajat Jennie Larssonin ja Pernilla Olssonin sekä Viron Maria Chuletsin, Marlen Vassilin, Dina Ellermanin ja Anzelika Maasikin. Venäjän kouluratsukot ovat peruuuttaneet osallistumisensa.

Lisää suomalaisia nimetty 11.6.

Kouluratsastus

Prix St Georges luokkaan:
Kati Koiso / Wapita
Timo Rokkanen / Bartnik
Hanne-Mari Kiuttu / Rodin

Suomalaisparit Pas de Deux luokassa:
Hanne-Mari Kiuttu / Rodin ja Kati Koiso / Wapita
Julia Alfthan / Chirocco ja Timo Rokkanen / Bartnik
Terhi Stegars / Filur ja Nina Pölönen / Riverbank Raffaldo

Esteratsastus
Marika Rättö / Cornetta

Aikaisemmin nimetyt ratsastajat 5.6. päivätyssä uutisessa.

Lisätietoja Kilpailusta ja osallistujalistat: www.helsinkihorseshow.fi/bastioni
Tietoa FEI Nations Cup -sarjasta: http://www.horsesport.org/s/results/standings.htm

Kuvat Marcus Westermark