EM-esteet juniorien 2. päivä puolivälissä

1.6.2010

Sonia Hungerbühler jatkaa juniorien EM-kilpailua

Juniorien EM-kilpailussa Kreikassa, Ateenassa hypättiin lauantaina päivällä joukkuekilpailun 1. kierros 140-esteillä. Luokka on samalla 2. henkilökohtainen karsinta mitalifinaaliin. Toinen kierros ja 3. henkilökohtainen karsinta alkaa lauantaina klo 18 ja viralliset tulokset ovat todennäköisesti saatavilla vasta sunnuntaiaamuna.

Suomen Sonia Hungerbühlerin hevonen Per Favore oli menettänyt yhden hokeistaan verryttelyn jälkeen matkalla starttiin. - Hevonen tunsi itsensä epävarmaksi ja pudotti esteet 1, 2 ja 3 yrittäessään löytää turvallisen otteen nurmikentästä. Sitten pito pohjaan ja itseluottamus löytyivät ja loppurata sujui hyvin. Yksi virhe lisää tuli vesihautaan astumisesta. Kaiken kaikkiaan Sonia kokosi itsensä hyvin ensimmäisen päivän yllättävän vastoinkäymisen jälkeen, ja ratsasti todella hyvin, kertoi Sonian irlantilainen valmentaja Sean Fitzimmons.

- Rata oli todella vaativa. Ensimmäisellä kierroksella lähti 88 ratsukkoa ja kuusi heistä hyppäsi virhepisteittä, jatkoi Fitzimmons.

Mitalifinaalista karsiutuneet hyppäävät pikkufinaalin sunnuntaiaamuna, mitaleista kilpaillaan sunnuntaina iltapäivällä.

Juniorien (14-18-v) ja nuorten (16-21-v) esteratsastuksen EM-kilpailussa Kreikassa, Ateenassa juniorien kilpailuun lähti 88 ratsukkoa 24 maasta. Näistä 16:lla on myös joukkue. Suomen ohella Israelilla, Luxemburgilla, Romanialla, Slovakialla, Slovenialla, Valko-Venäjällä ja Venäjällä on osallistujia henkilökohtaisessa kilpailussa.

Täydelliset tulokset kilpailun järjestäjän sivulta:
http://www.equestrian.org.gr/english/index.htm, valitse international events